Online informatiegids Vind het antwoord op je vragen!

Heb je een vraag over Christelijk College Groevenbeek? Over één van onze locaties of leerrichtingen? Of over middelbaar onderwijs in het algemeen? In onze online informatiegids vind je een groot aantal onderwerpen. Kijk of dat van jou ertussen staat!

FAQ Bekijk de veelgestelde vragen

De kans is ook groot dat je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Hoe werkt de aanmelding en toelating?

Nieuwe leerlingen voor de brugklas moeten vóór 1 april 2024 door hun ouder(s) of verzorger(s) via de basisschool worden aangemeld. Groevenbeek volgt bij toelating het advies van de leerkracht van groep 8. Voor de brugklas mogen leerlingen die naar Groevenbeek gaan één vriend/vriendin opgeven bij wie zij in de klas willen komen.

Voor de brugklas 2024-2025 heeft Groevenbeek niet meer aanmeldingen ontvangen dan dat er plekken zijn. Daardoor hoeft er niet geloot te worden en start voor de leerlingen die zijn aangemeld de toelatingsprocedure.

Wil je je graag aanmelden voor één van de overige jaren? Neem contact op met de leerlingenadministratie via [email protected].

Hoe geeft Groevenbeek de christelijke identiteit vorm?

Groevenbeek is een open christelijke school. De bijbel is inspiratiebron en richtingwijzer voor ons werk en voor de manier waarop we met elkaar omgaan. We houden dagopeningen, je krijgt godsdienstlessen en we vieren samen de christelijke feestdagen. Iedereen die hier respect voor heeft is welkom.

Waar komen onze leerlingen vandaan?

Groevenbeek heeft in totaal 3303 leerlingen: 1689 op de afdeling tvwo/atheneum/havo, 1139 op het vmbo in Ermelo en 475 op het vmbo in Putten. Onze leerlingen komen uit verschillende plaatsen in de regio. De school is via veilige fietspaden goed bereikbaar. De bus stopt vlakbij de school. Onze leerlingen komen uit Ermelo, Putten, Harderwijk, Zeewolde, Garderen, Uddel, Nijkerk, Voorthuizen, Elspeet en andere plaatsen in de regio.

Wat is het verschil tussen vmbo Ermelo en vmbo Putten?

Zowel in Ermelo als Putten kun je kiezen voor vmbo Basisberoepsgerichte leerweg (BBL), kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) en de theoretische leerweg (TL). Op beide locaties kunnen de leerlingen dezelfde ondersteuning krijgen. Er zijn wel een aantal verschillen. 

Vmbo Ermelo
In Ermelo kunnen leerlingen kiezen voor de brugklas vmbo TL of vmbo TL/havo. Na het eerste jaar kijken we welke richting het beste bij je past, vmbo tl of havo. Daarnaast kies je in Ermelo in de onderbouw bij het vmbo TL voor een themaklas. Ook kun je in Ermelo met een advies voor KBL en TL kiezen voor Groevenbeek NEXT. In Ermelo kun je bij het vmbo BBL en KBL kiezen voor de profielen Groen, Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn.

Vmbo Putten
Groevenbeek Putten is een kleinschalige school, met werkpleinen waar de leerlingen aan de slag kunnen met hun huiswerk. Groevenbeek Putten is namelijk een ‘thuiswerkvrije school’. Op Groevenbeek Putten werk je op zo’n manier dat je bijna al je schoolwerk op school kan doen. Als je kiest voor vmbo TL in Putten, kom je terecht bij de TLplus. Bij TLPlus krijg je in de onderbouw 4 lesuren in de week extra praktijklessen. In Ermelo kun je bij het vmbo BBL en KBL kiezen voor de profielen Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn.

  Waar vind ik als ouder de belangrijke data en vakanties?

  De belangrijke data vindt u hier, maar zijn ook te vinden door in te loggen. 

  Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? We staan je graag te woord!

  Groevenbeek

  Postbus 210, 3850 AE Ermelo
  Telefoon: (0341) 27 49 50
  E-mail: info@groevenbeek.nl

  Locatie Ermelo

  Paul Krugerweg 44
  3851 ZJ Ermelo

  Locatie Putten

  Korenlaan 1
  3881 DA Putten

  Leren doenwe samen!