Putten vmbo Beroepsgerichte leerweg

Ook bij Groevenbeek Putten kun je de Basisberoepsgerichte (BBL) of de Kaderberoepsgerichte (KBL) leerweg volgen. Vmbo BBL en KBL kies je als je het fijn vindt om op een praktische manier te leren. In leerjaar 1 en 2 van de BBL en KBL op Groevenbeek Putten volg je naast de algemene vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, godsdienst en gym (LO) ook het vakcollege. In het vakcollege leer je op een praktische manier veel dingen die voor je verdere opleiding en je latere beroep belangrijk zijn.

Beroepsgerichte leerweg

Heterogene kader/basisklas

Bij Groevenbeek Putten kun je in de onderbouw ook kiezen voor de heterogene kader/basisklas. Leerlingen met een basis- en kader-advies zitten dan bij elkaar in één klas. In deze brugklas start je met lessen op kaderniveau, maar kun je ook lessen op basisniveau krijgen wanneer daar aanleiding toe is. De heterogene kader/basisklas is kleiner dan de reguliere kaderklas.

Na het tweede jaar kijken we welke richting het beste bij je past: vmbo kader of basis.

Heterogene kader/basisklas

Praktisch onderwijs

In verschillende projecten leer je samenwerken, ICT-vaardigheden en maak je kennis met onderwerpen als administratie, kinderopvang, ouderenzorg of werken in een winkel of tuincentrum. Je maakt kennis met diverse beroepen door het onderdeel loopbaanoriëntatie en beroep (LOB). Zo ontdek je wat je leuk vindt en wat je goed kan.

Dat helpt je om een goede studiekeuze te maken.

Praktisch onderwijs

Profielen

Aan het einde van leerjaar 2 kies je één van de volgende profielen: Dienstverlening & Producten of Zorg & Welzijn. In leerjaar 3 en 4 van de beroepsgerichte leerweg volg je het beroepsgerichte programma van het profiel dat je hebt gekozen en de verplichte vakken Nederlands en Engels. Het vakkenpakket vul je aan met keuzevakken.

Dienstverlening & Producten

Dienstverlening & Producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je filmpjes moet maken en daarna kunt bewerken. In rollenspellen leer je hoe je klanten te woord moet staan. Je gaat ook in een speciaal computerprogramma een product ontwerpen dat je daarna in 3D uitprint. Of je gaat een activiteit organiseren en leert ondertussen wat er allemaal bij komt kijken zoals het maken van uitnodigingen, het aanvragen van een vergunning en het berekenen van de kosten. Je ziet dat Dienstverlening & Producten een heel breed en gevarieerd profiel is.

Dienstverlening & Producten

Zorg & Welzijn

Ben jij iemand die het leuk vindt om met mensen om te gaan, te verzorgen of te begeleiden? Dan is het profiel Zorg & Welzijn misschien wel wat voor jou. Je leert om te zorgen voor mensen die extra begeleiding nodig hebben, zoals ouderen, kinderen of mensen met een beperking. Je leert hoe je activiteiten voor hen organiseert.

Zorg & Welzijn
Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!