Ermelo Vmbo TL

De Theoretische Leerweg (TL) biedt alles wat je nodig hebt om na vier jaar de overstap te maken naar het MBO. Vmbo TL omvat algemeen vormende vakken, onder andere Nederlands, Engels, maatschappijleer, wiskunde, beeldende vorming, drama, LO2, geschiedenis, biologie, aardrijkskunde, economie en natuur- en scheikunde. 

Na klas 2 kies je voor een pakket met de vakken waar je examen in wilt doen. Leerlingen die zich voorbereiden op een overstap naar de havo, kiezen in klas 3 een profiel dat aansluit op de havo-profielen.

Vmbo TL

Een jaar langer om te kiezen Brugklas TL/havo

Soms is het aan het begin van de brugklas nog niet direct duidelijk of je naar vmbo TL of havo kan. Op Groevenbeek kun je daarom ook kiezen voor de TL/havo brugklas. Na het eerste jaar kijken we welke richting het beste bij je past: vmbo TL of havo. Ga je naar vmbo TL en wil je na het behalen van je diploma overstappen naar de havo? In het derde jaar kies je dan een vakkenpakket dat aansluit op de havo en in het vierde jaar doe je examen in zeven vakken in plaats van zes. Zo ben je goed voorbereid op de overstap naar de havo.

Brugklas TL/havo

Themaklassen

Ga je in Ermelo naar de brugklas vmbo TL of TL/havo, dan kies je voor een themaklas: kunst, sport of techniek. Naast je algemene vakken met je eigen klas heb je in de onderbouw elke week een aantal uren les in de gekozen themaklas.

Themaklassen
Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!