Ermelo vmbo BBL of KBL Beroepsgerichte leerweg

Op Groevenbeek kun je de Basisberoepsgerichte of de Kaderberoepsgerichte leerweg volgen. Dat is een hele mond vol en meestal zeggen we dus gewoon ‘Basis’ en ‘Kader’ tegen deze leerwegen. Deze sector wordt meestal gekozen als je het fijn vindt om op een praktische manier te leren.

De ene keer is dat individueel, een andere keer in een groepje met je klasgenoten. Uiteraard krijg je gewoon Nederlands, Engels en wiskunde, maar daarnaast is er veel ruimte om lekker met je handen aan het werk te gaan. Dat doe je bij vakcollege. Daar doe je allerlei projecten en ontdek je wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Dit helpt om in de loop van de schooljaren steeds beter te weten welke vervolgopleiding goed bij jou past.

Beroepsgerichte leerweg

Er valt veel te kiezen Profielen

Als je naar het derde leerjaar van de beroepsgerichte leerweg begint (BBL of KBL), kies je een profiel. Naast de algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde, godsdienst en gym krijg je in leerjaar 3 en 4 ongeveer 12 uren per week les in het door jou gekozen profiel. Je kunt kiezen uit de profielen Groen, Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn.

Economie & Ondernemen

Bij het profiel Economie & Ondernemen staat het ondernemen centraal. Het gaat over het verkopen van producten en verder alles wat te maken heeft met het opstarten en runnen van een eigen (online) winkel of bedrijf. Je vindt het leuk om in een commerciële omgeving te werken en met klanten om te gaan.

Je leert hoe je producten in een winkel of etalage moet presenteren en verkopen. Je vindt het leuk om een klant te woord te staan en een kassa te bedienen. Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Of wil je ontdekken hoe je je eigen webshop kan maken of wat er komt kijken bij het ontwerpen van kleding? Ook dan is deze afdeling echt iets voor jou.

Economie & Ondernemen

Zorg & Welzijn

In onze samenleving zijn er altijd mensen die extra zorg nodig hebben, zoals ouderen, kinderen of mensen met een beperking. Vind jij het leuk om met deze mensen om te gaan? Om mensen te verzorgen of te begeleiden? Kan je luisteren en krijg je energie van mensen, groot en/of klein? Dan is het profiel Zorg & Welzijn echt iets voor jou. Je leert bijvoorbeeld over kinderen en hun ontwikkeling en hoe je activiteiten voor anderen organiseert. Maar je leert ook hoe je in een professionele keuken gezonde maaltijden bereidt en dat hygiëne natuurlijk erg belangrijk is.

Zorg & Welzijn

Groen

Bij dit profiel werk je vooral met dieren, planten en bloemen. Je vindt het leuk om de dieren van onze eigen ‘kinderboerderij’ te verzorgen en veel te leren over verschillende dierenrassen, hoe je ze moet vasthouden en welk voedsel het beste voor ze is. Je leert ook over de groei en ontwikkeling van de dieren. In de tuin van onze school ga je aan de slag met het aanleggen van een tuin, je leert veel over grondsoorten, meststoffen en het stekken en vermeerderen van planten. In de kas van de school kweek je mooie bloemen en maak je prachtige bloemstukken en corsages. Je bezoekt ook regelmatig een boerderij en groenvoorzieningen in de omgeving. De school heeft ook een eigen fietsenwerkplaats waar je leert sleutelen aan fietsen.

Groen

Stage

In leerjaar 3 en 4 ga je op stage bij een bedrijf of organisatie, passend bij jouw profiel. Je leert hoe het er in de praktijk buiten de school aan toegaat. Wat je op school hebt geleerd, kun je koppelen aan de praktijk en zo krijg je een goed beeld van de verschillende beroepen.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!