Leerwerktraject

 

Wat is een Leerwerktraject? (afgekort LWT)

Je zit op het vmbo en dit duurt vier jaar. Daarna heb je een diploma gehaald en ga je naar het mbo. Er zijn leerlingen die vier jaar op school zitten erg zwaar vinden, deze leerlingen vinden het fijner om te leren door te doen. Voor deze leerlingen is het leerwerktrajact. Je zit veel minder op school, je hebt vooral praktijk en na vier jaar ontvang je een welverdiend diploma. In een LWT ben je vier dagen in de week op stage en één dag op school. Op deze schooldag volg je de lessen Nederlands en het profielvak Z&W of D&P.  

 

Hoe kom je in een LWT?

Je komt niet zomaar in een LWT. In gesprekken met elkaar (jij, ouders/verzorgers, mentor, teamleider, ondersteuningsteam, lwt-coördinator) kijken we naar wat het beste bij je past. Voor een LWT is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om ook echt in de praktijk aan het werk te gaan. Deze beroepspraktijk moet ook bij jouw interesses aansluiten, zodat je ook  plezier hebt in het leren op de werkvloer.

Als we met elkaar vinden dat een LWT bij jou past, dan ga je samen met de lwt-coördinator op zoek naar een erkend stagebedrijf. Is het bedrijf nog niet erkend, dan gaan we dit proberen te regelen.

 

Wat leer je?

Op school volg je de lessen Nederlands en je profielvak Z&W of D&P.  Dit zijn de vier profielmodules en de vier keuzevakken. Op stage leer je vooral praktische vaardigheden.

 

Jouw diploma

Aan het eind van je LWT maak je een centraal examen (CSPE) voor je profielvak (Z&W of D&P) en maak je het examen Nederlands. Beide vakken moet je met een 6 afronden en je stageopdrachten moeten voldoende zijn. Je ontvangt een officieel BB-diploma met een LWT-aantekening. Dit diploma geeft je toegang tot mbo niveau 2.

 

De begeleiding

Op je stagebedrijf word je begeleid door een stagebegeleider. Op school krijg je ondersteuning van je mentor, een vaste docent Nederlands en de vakdocenten van D&P of Z&W.

De LWT-coördinator is de contactpersoon met het stagebedrijf. Het is wel belangrijk om te weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor je stageopdrachten, maar natuurlijk kun je hulp vragen.

 

LWT-coördinatoren 

Meneer Mostert  | D&P

mtb@groevenbeek.nl

 

Mevrouw Urbach | Z&W

uhl@groevenbeek.nl

 

>> klik hier voor de informatiefolder voor leerlingen

 

>> kik hier voor de informatiefolder voor bedrijven

 

>> klik hier voor de informatiefolder