Ermelo Themaklassen

We vinden het belangrijk dat je je op verschillende gebieden kunt ontwikkelen en dat je daarbij ook zelf vrijheid hebt om iets te kiezen wat bij je past. Ga je in Ermelo naar de brugklas vmbo TL, TL/havo, atheneum/havo of NEXT, dan kies je voor een themaklas: kunst, sport of techniek. Naast je algemene vakken met je eigen klas heb je in de onderbouw elke week een aantal uren les in de gekozen themaklas.

Themaklassen

Sport

Vind je het leuk om actief bezig te zijn, kennis te maken met verschillende sporten, wil je meer leren over gezonde voeding en je lichaam, of wil je leren hoe je sporttoernooien moet organiseren? Kies dan de themaklas sport. Naast je algemene vakken met je eigen klas heb je ook elke week een aantal uren les in het vak sport & bewegen. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor sport.

Sport

Kunst

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, houd je van muziek, toneel en dans? Kies dan de themaklas kunst. Naast je algemene vakken met je eigen klas heb je elke week een aantal uren les in het vak Kunst & Cultuur. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor muziek, beeldende vorming en drama. Bij de themaklas kunst werk je aan verschillende opdrachten en projecten, zijn er leuke workshops, excursies en komen al die disciplines bij elkaar.

Kunst

Techniek

In Ermelo kun je in atheneum, havo, tl/havo vmbo TL en NEXT ook kiezen voor de themaklas Techniek. Naast je algemene vakken met je eigen klas heb je ook elke week een aantal lesuren techniek & ontwerpen (T&O). Je leert hier de basisprincipes van het bedenken, ontwerpen en maken van producten.

Daarnaast maak je ook kennis met verschillende eigentijdse technische ontwikkelingen, zoals programmeren, 3D-tekenen en ‘virtual reality’. Je doet mee aan verschillende workshops en er wordt regelmatig een interessante excursie georganiseerd.

Techniek
Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!