Internationalisering

De wereld wordt steeds kleiner, omdat we steeds vaker en makkelijker andere landen bezoeken en in contact komen met mensen uit andere landen. Daarom vinden we het belangrijk dat je op Groevenbeek één of meer talen leert en veel te weten komt over andere culturen en landen.

Direct naar:

Internationalisering

Internationale uitwisseling

Groevenbeek organiseert al heel lang uitwisselingen met buitenlandse scholen in onder andere Duitsland, Frankrijk en Spanje. In leerjaar 3 van tvwo, atheneum en havo gaan de leerlingen een week naar Duitsland. De Duitse leerlingen komen ook een week in Nederland op bezoek. Voor en na de uitwisseling zijn er contacten per e-mail en op andere manieren. TL (Ermelo) en TLPlus (Putten) heeft ook zo’n uitwisseling met andere scholen. Deze duurt drie dagen.

Internationale uitwisseling

Excursies

Leerlingen in het tweetalig vwo gaan elk jaar naar het buitenland. In atheneum en havo is er in leerjaar 4 een excursie naar het buitenland die ongeveer vijf dagen duurt. In het vmbo is er in leerjaar 3 zo’n excursie. De buitenlandse excursies gaan naar allerlei plaatsen in Europa. Sinds drie jaar organiseren we ook een excursie naar China. Eigenlijk is er te veel om op te noemen. Groevenbeek werkt samen met scholen in onder andere Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, China en Australië en we doen regelmatig mee aan projecten waar nog veel meer scholen en landen bij betrokken zijn.

Excursies

Versterkt taalonderwijs en Chinees

Om makkelijk contact te kunnen leggen met mensen uit het buitenland en je te kunnen redden, leer je één of meerdere talen. Vanaf leerjaar 2 kun je in het tweetalig vwo, atheneum en havo naast Frans en Duits ook Spaans leren en Spaans zelfs als officieel examenvak kiezen. Wanneer je graag nog beter een taal wilt leren, heb je de mogelijkheid om verschillende programma’s volgen. Voor Engels volg je Cambridge, voor Frans Delf, voor Spaans Dele en voor Duits Goethe. 

Leerlingen van atheneum/havo en het vmbo Ermelo kunnen Chinees kiezen als extra vak. De Chinese lessen sluit je dan af met de internationaal erkende HSK-diploma’s. Leerlingen van het (tweetalig) vwo kunnen Chinees ook kiezen als examenvak. Je leert Chinees spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je verdiept je ook in de Chinese tradities en gebruiken. Je doet culturele activiteiten zoals kalligrafie, je maakt authentieke Chinese gerechten en je viert het Chinees nieuwjaar. 

Wil je het echte China zelf ervaren, dan kun je mee met onze jaarlijkse reis naar China.

Versterkt taalonderwijs en Chinees
Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!