Leerlingen ontvangen certificaat Junior Ambassadors van de Europese Unie

Op donderdag 6 juni waren de Europese verkiezingen. Een mooie week om de junior ambassadors van de de Europese Unie op Groevenbeek hun welverdiende certificaat uit te reiken.

Groevenbeek is inmiddels al ruim 10 jaar een zogeheten EPAS-school. EPAS staat voor European Parliament Ambassador School. Dit houdt in dat leerlingen op Groevenbeek in hun lessen voorlichting krijgen over de werking en het belang van de Europese Unie. In Tvwo 2 krijgen leerlingen bijvoorbeeld projectlessen over de EU waarbij ze aan de hand van een opdrachtenboekje uitgelegd krijgen hoe de EU werkt en wat de voor- en nadelen zijn van de EU. Leerlingen Amir van den Brink en Jarl van Erp uit TV2A waren hier zo enthouasiast over dat ze zelfs een les over de EU hebben gegeven aan TV11.

Uit de twee klassen TV2 zijn uiteindelijk maar liefst 6 leerlingen (Noa Lubbertsen, Fiene Lubbersen, Luca Verploeg, Marie-Luise Zijlstra, Rodin Aerts en Tijm Vastenhoud) gekozen die vanwege hun uitzonderlijke prestatie tijdens de projectlessen benoemd zijn tot 'junior ambassador'. Deze ambassadors zijn dit jaar op dinsdag 16 april afgereisd naar Nijmegen waar ze in het cultuurhuis De Lindenberg een uitgebreid programma kregen voorgeschoteld. Ze kwamen hier in gesprek met een Nederlandse Veteraan en deden een migratiespel waarbij ze zich verplaatsten in verschillende rollen van migranten. Hierbij was uiteraard ook ruimte voor discussie en die werd gevoerd met europarlementariër Lara Wolters. Tot slot was er plenair nog de grote verkiezingsshow door De Kiesmannen en daarna gingen de juniors met weer een ervaring rijker terug naar Ermelo.

Op vrijdag 7 juni was het dan tijd om de juniors hun certificaat te overhandigen. Deze werd overhandigd door mevrouw Van de Kamp samen met de heer Jansen die namens EPAS de rol mag vervullen van senior ambassador op Groevenbeek.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!