Kunst verbindt

Vorige week heeft een groep van jonge vluchtelingen uit het azc Groevenbeek bezocht om samen met de leerlingen aan het kunstproject “Over de grens” te werken. Zestien vluchtelingen uit Colombia, Cuba, Sierra Leone, Benin, Ethiopië, Somalië, Turkije, Iran en Saudi Arabië hebben, samen met de leerlingen van Havo 4 Beeldend, vliegers beschilderd die hun dromen en fijne herinneringen uitbeelden.

Het project “Over de grens” bestaat al drie jaar op Groevenbeek dankzij een hechte samenwerking met het azc in Harderwijk en onze school. Het doel ervan is om de dialoog tussen de leerlingen en de vluchtelingen en het podium, door kennismaking via de kunst, te creëren. De gesprekken werden in verschillende talen gevoerd: Engels, Spaans, ‘met handen en voeten’ en soms mogelijk gemaakt door de Google vertaler. De gezellige sfeer en mooie kunstwerken zorgden voor een geslaagde middag voor beide groepen. De kleurrijke vliegers worden in mei in het gemeentehuis te Ermelo geëxposeerd.

De leerlingen van Havo 4 Beeldend gaan in april het azc bezoeken om een stukje van het leven van vluchtelingen en asielzoekers te zien. Het wordt opnieuw een moment van ontmoeting met de jonge vluchtelingen. Het burgerschapsproject “Over de grens” wordt op school breed gedragen. Alle havo leerlingen van de vierde klassen krijgen in de lente de presentaties van de vluchtelingen te zien, om kennis te maken met het onderwerp "vluchtelingen en migratie".

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!