Groevenbeek Putten bezoekt de Ontdekmorgen Harderwijk

Vrijdag zijn alle leerlingen van leerjaar 1 van Groevenbeek Putten naar een ontdekmorgen in Harderwijk geweest. Na aankomst met de bus begonnen we gezamenlijk in de filmzaal, waarna de leerlingen in groepjes uiteen gingen naar verschillende lokalen en een groot grasveld met diverse stands.

Tijdens workshops en andere doe-activiteiten hebben de leerlingen de zeven werelden van techniek ontdekt. Deze ontdekkingsdagen zijn georganiseerd door Landstede, de Techniek Academie, Platform Techniek, Techlab en Sterk Techniek Onderwijs, in samenwerking met regionale bedrijven. De workshops vonden plaats op het terrein van Kazerne Kranenburg.

Op een actieve en ontdekkende manier maakten de leerlingen kennis met techniek en technologie, om hen te helpen, enthousiasmeren en inspireren bij het kiezen van een opleiding en toekomstige banen. Ze konden onder andere oefenen met metselen, beletteren, rijden met palletwagens, schakelaars aansluiten en kranen en sifons monteren op wasbakken.

De kracht van het ontdekken ligt in het zelf uitvinden van iets nieuws. Dit maakte de leerlingen dan ook nieuwsgierig, het wekte verwondering en het gaf sommige leerlingen zelfvertrouwen. Alles was goed georganiseerd en het mooie weer maakte de ervaring nog beter. Aan het einde van de ochtend werden we weer netjes met de bus teruggebracht naar de Korenlaan.

We kunnen terugkijken op een geslaagde ontdekmorgen!

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!