Groevenbeek officieel Geo Future School

Groevenbeek officieel Geo Future School

Op dinsdag 19 december was dan eindelijk het moment daar: het bordje van 'Volwaardig Geo Future School' kon worden bevestigd bij de hoofdingang. Sinds 2021 mag Groevenbeek zich samen met nog 4 andere scholen in Nederland volwaardig Geo Future School noemen maar van de officiële overhandiging van de plaquette was het wegens omstandigheden nog niet gekomen. Speciaal voor deze gelegenheid was de heer Eelko Postma, secretaris-directeur van het KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap), naar Groevenbeek gekomen om de nieuwe plaquette te overhandigen. Cor van Leeuwen was zo aardig om deze meteen te bevestigen. Hiermee werd een eerdere plaquette van de Geo Future School in oprichting vervangen. Groevenbeek was sinds 2017 al Geo Future School in oprichting maar door te voldoen aan speciale voorwaarden kon dit nu dus worden omgezet in een volwaardige Geo Futureschool. Een compliment dus aan alle collega’s die dit mogelijk hebben gemaakt!

De Geo Future School is een onderwijsvorm waarbij leerlingen leren aan de hand van modules. De uitgangspunten van de Geo Future School zijn om leerlingen te prikkelen en hen te laten nadenken over de toekomst aan de hand van vraagstukken die iedereen aangaan. Leerlingen worden hierbij met name geprikkeld om hun creativiteit te gebruiken. Geo verwijst naar de aarde en vooral naar de grote mondiale vraagstukken waar deze generatie mee te maken gaat krijgen in de toekomst. Het woord Geo wil echter zeker niet zeggen dat het een aardrijkskundig vak is. De focus van het vak ligt juist erg op vakoverstijgend werken. Ook worden de modules zo ingericht dat leerlingen gaan samenwerken met bedrijven, kennisinstellingen, overheidsinstanties en/of andere organisaties zoals musea. Een heel breed scala aan mogelijkheden dus.

Op dit moment hebben de collega's van de sectie aardrijkskunde van de afdeling atheneum/havo een module ontwikkeld 'Urban Design' die al op veel andere scholen in het land wordt gebruikt. Naast deze module wordt ook in de andere klassen van de onderbouw gewerkt met bijvoorbeeld de 'Watergame' en een module over cultuur. Binnen het nieuwe vak 'Design' in havo 2 wordt inmiddels ook al gewerkt met elementen uit de module 'Stad van de toekomst'. Zo heeft de Geo Future School zijn plekje al aardig gekregen binnen het onderwijs van Groevenbeek.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!