Geslaagde uitwisselingsdagen VMBO Ermelo en partnerschool uit Haltern

Geslaagde uitwisselingsdagen VMBO Ermelo en partnerschool uit Haltern

Afgelopen week beleefden de tweedejaars leerlingen van vmbo Ermelo drie verrijkende uitwisselingsdagen met onze enthousiaste partnerschool uit Haltern. Drie dagen lang dompelden 23 Duitse leerlingen zich, vergezeld door twee docenten, onder in het Nederlandse schoolleven en de lokale cultuur.

De eerste dag begon met een gezamenlijke lunch op het VMBO Ermelo. Daarna werden de leerlingen uitgedaagd met een leuke opdracht die hen door het centrum van Ermelo leidde. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue, gevolgd door een verblijf bij gastgezinnen. Op de tweede dag stond een bezoek aan Amsterdam op het programma, waar de groep het bijzondere museum The Upside Down bezocht. Vervolgens vetrokken we naar Amersfoort, waar de prachtige historische gebouwen en straten werden verkend. Op de laatste dag bezochten we het klimbos in Harderwijk.

Het waren drie sprankelende dagen waarin de leerlingen niet alleen nieuwe vrienden uit Duitsland ontmoetten, maar ook volop de kans kregen om met elkaar in het Engels te communiceren. Met veel plezier kijken we terug op deze bijzondere ervaring en kijken we enorm uit naar ons bezoek aan de Hauptschule te Haltern in april.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!