Bezoek Paleis het Loo leerjaar 1 Groevenbeek Putten

Donderdag 4 juli zijn we met de leerlingen van leerjaar 1 Groevenbeek Putten naar Paleis het Loo geweest. De leerlingen waren verdeeld in groepjes en bekeken het Paleis, de tuinen en het koetshuis onder begeleiding van een gids.

Zo stonden we op een gegeven moment op het dak van het Paleis het Loo. Vanaf die plek hadden we een schitterend uitzicht op de tuinen. Ondertussen vertelde de gids wat leuke feitjes over de tuinen. Zo had Paleis het Loo 24 kilometer aan buxusheggetjes. Daarnaast werden we gewezen op de symmetrie van de tuinen. Nadat we via het imposante trappenhuis weer beneden waren, liepen we de tuin in. Het mooie weer maakte ‘het plaatje’ nóg mooier.

Ook de koninklijke stallen hebben we bekeken. We zagen oude rijtuigen en sledes, maar ook de schilderswagen van Wilhelmina en een geweldig mooie Mercedes. Wat was het allemaal indrukwekkend en overweldigend!

Nadat we anderhalf uur rond hadden gelopen en veel, maar nog lang niet alles, hadden bekeken, vertrokken we al wandelend richting het centrum van Apeldoorn. Daar kregen de leerlingen een uur vrije tijd om vervolgens weer met de bus richting Putten te vertrekken.

Het was een mooie dag!

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!