A5 Duits bezoekt Düsseldorf

Verslag van de leerlingen:

Wij zijn als atheneum 5 Duits naar Düsseldorf gegaan voor het toneelstuk Emilia Galotti. De dag begon om 11 uur en we gingen met de bus naar Düsseldorf. Toen we in Düsseldorf aankwamen deden we in groepjes van 6 personen een speurtocht. Je mocht het groepje zelf kiezen en je was dus met vrienden op pad. Tijdens de speurtocht moesten we over een aantal gebouwen iets vertellen in het Duits en we moesten ook 2 Duitsers aanspreken, om zo ons Duits te oefenen. Deze speurtocht was erg leuk, want je was met vrienden de stad aan het verkennen. Ook was het contact met de Duitsers leuk, want zo werd je Duits echt op de proef gesteld.

Na de speurtocht mochten we vrij door de stad lopen en iets eten voor de voorstelling. Je was dus niet meer gebonden aan je groepje en je kon met meerdere mensen door de stad lopen. Wij gingen eerst een stukje lopen, om vervolgens iets te eten.

Om 18.00 moesten we naar de bus toe, om de voorstelling Emilia Galotti, dat we bij Duits ook gelezen en besproken hadden, te bekijken. De voorstelling was natuurlijk in het Duits, dit was een goede test voor je Duits, want je moest goed je best doen om het te volgen. Dit was soms lastig, maar uiteindelijk kwam het helemaal goed. De voorstelling was bijzonder, want het was in een redelijk klein theater en de toneelspelers speelden soms twee rollen. Dit gaf een leuk effect, want zo moest je echt goed opletten om te weten wie de persoon was. Tijdens het toneelstuk werd er soms opeens geschreeuwd door de toneelspelers en daardoor schrokken mensen, dit zorgde voor een leuk effect. Ook kwamen er mannen met rare maskers en aparte bewegingen op het toneel, dit zorgde ook weer voor een grappig effect. Het meest bijzondere aan deze toneelvoorstelling was het einde: Emilia Galotti werd vermoord door haar eigen vader, maar deze dood werd op een hele nette manier gespeeld. Hierdoor moest je even nadenken wat er precies gebeurde.

Rond 21.30 gingen we weer met de bus naar huis, met een gezellige sfeer in de bus. Deze excursie was een hele leuke, leerzame en gezellige dag, met vrienden op pad en tegelijkertijd het oefenen van je Duits.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!