Maatschappelijke stage en beroepsstage
Op Groevenbeek vinden we het belangrijk dat onze leerlingen kennis maken met de maatschappij en de beroepspraktijk. Daarom loopt elke leerling een aantal uur maatschappelijke stage en krijgen de leerlingen van BBL/KBL in leerjaar 3 en 4 te maken met beroepsstages.
Direct naar:
'Je krijgt er geen geld voor, maar je wordt er wel rijk van' Maatschappelijke stage
Een maatschappelijke stage is een manier om buiten school te leren, waarbij je door vrijwilligerswerk kennismaakt met verschillende aspecten van de samenleving. Het doel is om verantwoordelijkheid te nemen, te leren van activiteiten voor anderen en onbekende aspecten van de samenleving te ontdekken. Deze stages, passend bij onze slogan 'Leren doen we samen!' bij Groevenbeek, bereiden je voor op actieve deelname aan de samenleving en bevorderen jouw burgerschapsvaardigheden. Tijdens de stage doe je ervaring op in instellingen of organisaties en ontwikkel je diverse vaardigheden.
Afspraken omtrent de maatschappelijke stage
- De maatschappelijke stage omvat minimaal 20 uur aan activiteiten.
- Het betreft een onderdeel van de maatschappij die je nog niet zo goed kent, zodat je ervan kunt leren.
- De maatschappelijke stage gebeurt op een plek waar je op vrijwillige basis iets voor een ander kunt betekenen.
- De stage wordt buiten de lessen om vervuld.
BBL en KBL Beroepsstages
BBL- en KBL-leerlingen krijgen in leerjaar 3 en 4 te maken met stages. Tijdens deze stages maak je kennis met de beroepspraktijk en leer je onder begeleiding de inhoud van een beroep kennen. Je doet ervaring op met verschillende werkwijzen, technieken en methoden. Via schoolopdrachten maak je kennis met het werkveld en dat helpt jou om uiteindelijk te kiezen wat je leuk vindt.