Ondersteuning bij dyslexie

Voor sommige leerlingen met dyslexie kost het lezen van teksten in schoolboeken of toetsen zoveel moeite dat het ten koste gaat van het begrijpen van de tekst. Voor deze leerlingen zijn er verschillende programma's en trainingen beschikbaar.

Direct naar:

Ondersteuning bij dyslexie

Voorleessoftware SprintPlus

Wanneer een leerling moeite heeft met het lezen van theorie in schoolboeken is Sprintplus een uitkomst. Dit programma leest teksten voor, maar kan ook  ingezet worden voor bijvoorbeeld huiswerk maken en toetsing. 

Wanneer een leerling tijdens het examen gebruik wil maken van SprintPlus, is het belangrijk dat hij/zij vanaf het begin van klas 4 gewend is aan het werken met SprintPlus. Het gebruik van SprintPlus tijdens examens gebeurt na goedkeuring van de examencommissie. Voor SprintPlus moet er via school een laptop worden aangeschaft en een ouder-kind-cursus worden gevolgd. Het aanvragen van de SprintPlus app verloopt via de remedial teacher.

SprintPlus

NUMO

Op Groevenbeek werken we ook met het online programma NUMO. Het is een adaptief programma. Dit betekent dat de leerling verschillende oefeningen kan doen die speciaal voor hem/haar zijn geselecteerd. De leerling kan hier op school en zo nodig ook thuis mee aan de slag. Na een periode van oefenen op het gebied van bijvoorbeeld grammatica of werkwoordspelling kan worden getoetst of het gewenste niveau is behaald.

NUMO

Training Dyslexie de baas

Dyslexie gaat nooit over, maar je kunt er wel beter mee leren omgaan. De training ‘Dyslexie de baas’ is bedoeld om leerlingen van de middelbare school met dyslexie meer grip te doen krijgen op het leren en hun vaardigheid om problemen op te lossen te vergroten. Ook helpt de training om het zelfbeeld van de dyslectische leerling over zijn/haar functioneren op school te verbeteren.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!