OLC Open Leercentrum

Onze vestiging in Ermelo heeft een mooi Open Leercentrum dat veel te bieden heeft. Hieronder vind je alle informatie.

Openingstijden: 8.30-16.30 uur

Let op: tijdens de grote pauze is het niet mogelijk om boeken te lenen of om je printtegoed op te waarderen. Doe dit dus op een ander tijdstip. 

Open Leercentrum

Boeken uitlenen

De boeken van het OLC kan je lenen met je leerlingenpas. De uitleentermijn is 4 weken. Verlengen kan je zelf online doen, klik hier voor de uitleg.

Lukt het niet of heb je een vraag? Kom dan even langs bij de balie of stuur een mail naar: [email protected]. Ben je te laat met verlengen of inleveren dan is de boete € 0,10 per boek per schooldag.   

Heb je een toets en ben jij je atlas, woordenboek of rekenmachine vergeten? Het OLC heeft er een paar liggen die je op de dag zelf mag lenen, maar… op = op! Hetzelfde geldt voor iPads en laptops, maar hiervoor is toestemming nodig van de docent. 

Boeken uitlenen

Mogelijkheden

  • Leren: achter in het OLC kan je gaan leren. Daar mag niet worden gepraat. Je mag wel muziek luisteren als jij dat fijn vindt, zolang een ander daar geen last van heeft.
  • Werken op je laptop: wil jij op je laptop werken en deze tegelijkertijd opladen? Dan kan je gebruikmaken van de flexplekken. Dat zijn de ronde tafels in het midden van het OLC.  
  • Een computer gebruiken: wil je een computer gebruiken om aan te werken of om wat af te drukken? Daarvoor leg je je leerlingenpas op het pasjesbord dat op de balie ligt.
  • Printen: de printer heet L250 OLC Leerlingen op ps3. Het is niet mogelijk om rechtstreeks vanaf je laptop af te drukken. De snelste manier is om in te loggen op de computer en vanaf daar te printen. Een andere manier is om vanaf je schoolmail een mailtje te sturen naar [email protected] en het bestand als bijlage (dus d.m.v. het paperclipje) toe te voegen. Nadat je deze mail hebt verstuurd, kan je inloggen op het scherm van de printer en kies je voor “Printen”’. Daar klik je het bestand aan en vervolgens de ronde knop met het blauwe lampje.
Mogelijkheden

Krantenbank

Het OLC heeft een abonnement op de Krantenbank. Dit is een zoekmachine waarmee je uit het archief van de landelijke dagbladen snel en doeltreffend artikelen kunt vinden. De link staat bij Applicaties (L:\applicaties) en is alleen op school te gebruiken.

Pas kwijt?

Je hebt je leerlingenpas nodig om een computer te gebruiken in het OLC en om de boeken te lenen. Ben je je pas kwijtgeraakt? Kom dan eerst even naar balie, wij bewaren de passen die zijn blijven liggen. In het OLC mag je je leerlingenpas van eerdere schooljaren blijven gebruiken, bewaar ze dus goed. Heb je helemaal geen pas meer, dan kun je een vervangende pas laten maken bij de balie. De kosten hiervoor zijn € 2,00. Je kunt dit contant betalen of met de pin.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!