Groevenbeek is mobielvrij: Laat je mobiel thuis of in de kluis

Sinds 1 januari 2024 is Christelijk College Groevenbeek een mobielvrije school. Op Groevenbeek geldt daarom voor alle leerlingen het motto: ‘Smartphone: thuis of in de kluis’. Dat betekent dat je op Groevenbeek je telefoon thuislaat óf aan het begin van de dag in je kluisje opbergt. Na de laatste les kun je hem weer tevoorschijn halen.

Laat je mobiel thuis of in de kluis

Waarom is Groevenbeek een mobielvrije school?

We doen dit om jou te helpen focussen op leren.  Doordat je geen mobiel meer bij je hebt tijdens de lessen, kun je je beter concentreren en raak je minder snel afgeleid. Daarnaast heb je zo ook meer tijd om met je vrienden tijd door te brengen.

Waarom is Groevenbeek een mobielvrije school?

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen als je op school aankomt?

Op Groevenbeek geldt vanaf 1 januari 2024 het motto: ‘Mobiele telefoon: thuis of in de kluis’. Dat betekent dat je je mobiele telefoon thuislaat óf aan het begin van de lesdag in je kluisje opbergt. Je telefoon is dan uit of op de stille modus. Na jouw laatste les kun je hem weer uit de kluis halen. Oortjes of een koptelefoon mogen alleen gekoppeld zijn aan een laptop of iPad. Tijdens de les mag dat alleen als je docent daar toestemming voor heeft gegeven. Je mag op school een smartwatch dragen, maar deze mag niet verbonden zijn met je telefoon.

Wat gebeurt er als je je telefoon bij je hebt tijdens de les, een tussenuur of pauze?

Als je je telefoon bij je hebt tijdens de pauze, een tussenuur of de les, moet je deze inleveren bij de conciërge. Je kunt deze een halfuur na je laatste les weer ophalen. De conciërges houden in Magister bij hoe vaak jouw telefoon ingenomen wordt. Bij de derde keer innemen volgt er een maatregel.

Zijn er uitzonderingen?

Ja, er is een uitzondering. Als je je telefoon om medische redenen moet gebruiken, bespreek je dat eerst met de teamleider. Je krijgt dan een speciale kaart waarop staat waarvoor je je telefoon wel mag gebruiken. 

Hoe zit het met roosterwijzigingen?

Je rooster en eventuele roosterwijzigingen kun je bekijken op je iPad of laptop.

Kan ik nog met mijn mobiele telefoon betalen?

Het betalen met je telefoon is niet mogelijk op school. Denk eraan je bankpas mee te nemen als je bijvoorbeeld iets in de kantine wilt kopen.

Wat kan ik doen in de pauze?

Gezellig je tijd doorbrengen met medeleerlingen. Elke afdeling heeft daarnaast spelletjes die je kunt huren met je leerlingenpas. Op het plein kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het basketbalveld.

Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!