Ermelo Atheneum/havo

Je start in de atheneum/havo-brugklas als je een havo en/of atheneum-advies hebt gekregen van de basisschool. Alle brugklassen starten met een introductieperiode. Je voelt je daardoor snel thuis op Groevenbeek, want je leert je klasgenoten, je mentor en de school heel snel heel goed kennen.

Elke klas krijgt één of twee mentoren. Tijdens mentorlessen leer je studievaardigheden, hoe je moet leren en plannen, zodat je goede resultaten kunt halen. Daarnaast is het heel belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de klas, dus in de mentorlessen is ook veel aandacht voor positieve groepsvorming en een goede sfeer. Je mentor heeft korte lijntjes met jou en je ouders en als er vragen of bijzonderheden zijn, dan kunnen jullie altijd bij je mentor terecht.

Atheneum/havo

Niveau

Soms krijg je lesstof dat meer op havoniveau is, soms meer op atheneum-niveau. Dat geldt ook voor toetsen, overhoringen en opdrachten. In de lessen werken we met studieplanners, zodat je altijd weet wat je moet doen. Er is genoeg ruimte om in je eigen tempo te werken en we bieden vaak keuzemogelijkheden aan zodat er voor iedereen uitdaging is. Aan het einde van het eerste jaar bepalen we op welk niveau je verder kan gaan: je gaat naar vmbo TL 2, havo 2 of atheneum 2. Niet alleen je cijfers zijn belangrijk, maar we kijken ook naar je werkhouding, motivatie en hoe je jezelf hebt ontwikkeld.

Niveau

Kunst, techniek of sport Themaklassen

Ga je in Ermelo naar de brugklas atheneum/havo, dan kies je voor een themaklas: kunst, sport of techniek. Naast je algemene vakken met je eigen klas heb je in de onderbouw elke week een aantal uren les in de gekozen themaklas.

Themaklassen
Groevenbeek

Postbus 210, 3850 AE Ermelo
Telefoon: (0341) 27 49 50
E-mail: info@groevenbeek.nl

Locatie Ermelo

Paul Krugerweg 44
3851 ZJ Ermelo

Locatie Putten

Korenlaan 1
3881 DA Putten

Leren doenwe samen!