Tweetalig vwo

Veel jongeren gaan studeren of werken in een internationale omgeving. In het tweetalig vwo (tvwo) bereiden we leerlingen hierop voor: door het uitstekend Engels te leren, door veel aandacht te besteden aan Europese en internationale oriëntatie en via excursies, uitwisselingen met partnerscholen en internationale projecten.

Het tweetalig vwo is een programma voor de leerlingen die extra uitdaging nodig hebben. In de onderbouw zijn de meeste vakken in het Engels. Ook krijgen leerlingen bijzondere vakken als drama en debating en kunnen zij kiezen tussen Spaans en Science (een combinatie van biologie, natuurkunde en scheikunde). In de bovenbouw gaan leerlingen individueel op stage naar een Engelstalig gebied en kunnen zij deelnemen aan een uitwisselingsproject met leerlingen uit verschillende landen. Aan het eind van het tvwo krijgen leerlingen naast het vwo-diploma het International Baccalaureate Certificate for English.

 

>> klik hier voor de folder tweetalig vwo

 

 

 

 

  

Martijn Smallenbroek (tvwo-1)

Ik vond het bij de start van het schooljaar best spannend. Is mijn Engels wel goed genoeg om les te krijgen in het Engels en het met elkaar te spreken? Maar na een paar weken merkte ik dat het eigenlijk wel meevalt. In het begin krijg je veel hulp en mag je nog een beetje 'smokkelen' met het Nederlands. Maar het gaat steeds meer vanzelf en nu vind ik het helemaal geen punt meer.

  

Extra vakken

In het tweetalig vwo kunnen de leerlingen ook extra vakken volgen zoals science, Spaans, drama en debating. In het tvwo wordt  ook veel aandacht besteed aan Europa, hoe andere mensen levenen hoe de dingen daar gaan.

 

Excursies

Leerlingen van het tvwo hebben in elk leerjaar een excursie naar het buitenland. Ze gaan naar Newcastle en Hastings in Engeland en naar een Engelstalig gymnasium in Essen (Duitsland). In leerjaar van het tvwo volgen de leerlingen een stage in een Engelstalig land.

 

Lessentabel

Klik op onderstaande links om te bekijken welke vakken je krijgt in het tweetalig vwo.

 

>> lessentabel tvwo 1-2-3

>> lessentabel tvwo 4-5-6