Tweetalig vwo

Veel jongeren gaan studeren of werken in een internationale omgeving. In het tweetalig vwo (tvwo) bereiden we leerlingen hierop voor: door uitstekend Engels te leren, door veel aandacht te besteden aan Europese en internationale oriëntatie en via excursies en uitwisselingen met partnerscholen en internationale projecten.

Het tweetalig vwo is een programma voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben. In de onderbouw zijn de meeste vakken in het Engels. Ook krijgen leerlingen bijzondere vakken als drama en debating en kunnen zij kiezen tussen Spaans en science (een combinatie van biologie, natuurkunde en scheikunde). In de bovenbouw gaan leerlingen individueel op stage naar een Engelstalig gebied en kunnen zij deelnemen aan een uitwisselingsproject met leerlingen uit verschillende landen. Aan het eind van het tvwo krijgen leerlingen naast het vwo-diploma het International Baccalaureate Certificate for English.

 

Klik op onderstaande afbeelding voor een introductiefilmpje

 

Woensdagmiddag 5 februari is er een open lesmiddag Tweetalig vwo (14.00 - 16.00 uur). Je kunt dan zelf ervaren hoe het is om in het Engels les te krijgen bij verschillende vakken.

Heb je interesse? Schrijf je dan in door onderstaand formulier in te vullen.


* Deze velden zijn verplicht.

 

>> klik hier voor de folder tweetalig vwo

 

 

 


 

  

Hugo Broos (tvwo-2)

Ik heb voor tweetalig vwo Groevenbeek gekozen omdat ik tijdens de open dag het gevoel kreeg dat het op deze school goed georganiseerd is. De overgang naar de lessen in het Engels vond ik niet lastig. Op de basisschool kregen we wekelijks Engels, maar ook het kijken naar filmpjes op YouTube heeft mij geholpen. En als ik iets moeilijk vind, helpt de docent mij goed op weg.

 

  

Extra vakken

In het tweetalig vwo kunnen de leerlingen extra vakken volgen zoals science, Spaans, drama en debating. In het tvwo wordt ook veel aandacht besteed aan Europa, hoe andere mensen leven en hoe de dingen daar gaan.

 

Excursies

Leerlingen van het tvwo hebben in elk leerjaar een excursie naar het buitenland. Ze gaan naar Newcastle en Hastings in Engeland en naar een Engelstalig gymnasium in Essen (Duitsland). In leerjaar 5 van het tvwo volgen de leerlingen een stage in een Engelstalig land.

 

Lessentabel

Klik op onderstaande links om te bekijken welke vakken je krijgt in het tweetalig vwo.

>> lessentabel tvwo 1-2-3

>> lessentabel tvwo 4-5-6

 

Bijdrage in de studiekosten

Ouders die de ouderbijdrage niet kunnen betalen, kunnen bij de Stichting Studiefonds Groevenbeek schriftelijk een aanvraag indienen voor een aanvullende toelage op de studiekosten, bijvoorbeeld de kosten van de jaarlijkse excursie.

>> Klik op deze link voor meer informatie over de Stichting Studiefonds Groevenbeek