'Werkweek' Rotterdam

 

De tweede schoolweek vertrok een groep leerlingen van het vierde jaar van Groevenbeek Putten, inclusief vier docenten, op werkweek richting Rotterdam.

De stemming zat er meteen goed in en op het moment dat de groep de stad Rotterdam binnen reed, riep een leerling naar een andere leerling: “En… hoe bevalt het om voor het eerst buiten Putten te zijn?” Humor was de hele week voldoende aanwezig, want er is heel wat gelachen.

 

Het was toch mooi dat, ondanks het annuleren wegens corona vorig schooljaar, de leerlingen alsnog konden kiezen uit één van de vier werkweken. Nu dekt het woord werkweek niet helemaal de lading, want veel gewerkt werd er niet! Wel werd er veel gedaan en stonden er heel wat afwisselende activiteiten op het programma. Zo hebben de leerlingen de stad goed leren kennen door een citygame, het uitzicht vanuit de Euromast (185 meter!) en een rondvaart over de Nieuwe Maas. Tenminste, degenen die de oogjes overdag konden openhouden. `s Nachts was dat voor de meesten geen probleem: tot diep in de nacht was het gezellig op de kamers. De groep verbleef in de beroemde kubuswoningen van Stayokay hostel op Blaak. Geregeld konden liefhebbers even inkopen doen in de Markthal of de koopgoot pal tegenover het ‘verblijf’. Daarnaast is er ook fanatiek (vooral door enkele dames) gewinkeld in het uitgebreide winkelcentrum Alexandrium.
De Rotterdamse chauffeur Frans reed de groep leerlingen met begeleidende docenten heel de stad door. Zo kwamen ze ook terecht bij Diergaarde Blijdorp. Zo hebben ze kennis kunnen maken met Bokito en vele andere dieren die je niet dagelijks op de Veluwe ziet rondlopen.
Natuurlijk moest de jeugd ook een beetje sportief bezig worden gehouden. Zo is er geprobeerd om de leerlingen te laten afmatten in het Kralingse bos met diverse survival- en teambuildingsactiviteiten. Hier onderscheidden de sportieve doorzetters zich duidelijk van de gemoedelijke tak van de groep leerlingen. Het uurtje bowlen op de 3e dag werd duidelijk met meer enthousiasme ontvangen.
Overigens iedereen hield de kleding droog en netjes tijdens de survival, behalve van meneer van Wiggen die in het water ‘viel’. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.
Indrukwekkend was het bezoek aan Museum 40-45. Met een experience van overdonderend geluid, persoonlijke verhalen en beelden konden we het bombardement van Rotterdam ervaren.
De laatste dag werd de groep welkom geheten in De Kuip. Enkele Ajacieden waren liever naar de Arena gegaan, maar toch bleek het wel leuk om in de kleedkamer op de plek te zitten waar Steven Berghuis altijd zat, of om even op het hoofdveld te lopen, of in de 2e ring een fotootje te maken. Ondertussen werden er anekdotes verteld over spelers of voorwerpen uit de museumruimte.

 

Wat was het toch een mooi weekje! Zo werd er veel gedaan, werd er veel beleefd en hebben de leerlingen veel gezien. Daarnaast heeft een ieder genoten van misschien wel het meest zonnige weer van de afgelopen zomer. De meereizende docenten Smeets, van Dijk, van Wiggen en Wingelaar kijken met veel plezier terug op de excursie en hopen dat het ook voor de leerlingen een mooie ervaring is geweest!

 

Klik op deze link om naar het bijbehorende fotoalbum te gaan.

 

 

Naar het overzicht