Verdacht van mishandeling, bedreiging en belediging….!

 

Na een ‘hechtenis’ van 364 dagen, sta je dan weer voor de rechter bij de ‘meervoudige kamer’ in Arnhem. Jij hebt het recht om te zwijgen en maakt daar dan ook veelvuldig gebruik van, door op alle vragen te antwoorden: ‘zwijgrecht’. Hoe de rechter ook zijn best doet; jij blijft je beroepen op jouw zwijgrecht!

De officier van justitie komt met bewijzen en eist een straf van ‘tbs met dwangverpleging’. Wij als klas ergeren ons aan zijn zwijgen en denken allen dat hij schuldig is en absoluut niet ‘psychisch in de war’. Maar dan komt de advocaat met zijn ‘pleidooi’ en ja, daar zit ook wel wat in! Is hij wel zo schuldig als dat hij in eerste instantie leek te zijn?

Dat is aan de drie rechters en de rechter zal uitspraak doen op woensdag 21 maart (14 dagen na deze zitting). Hoe zal zijn uitspraak luiden: schuldig of niet schuldig en de straf? Wij gaan het horen!

Wij hebben gezien wat het strafrecht in de praktijk betekent en hoe moeilijk het is om een uitspraak te doen die recht doet aan de situatie. Lang leve de rechtstaat!

Klas 4K en 4B Groevenbeek Putten (met Maatschappijleer2 in hun examenpakket)

 

 

 

 

 

Naar het overzicht