'Reis rond de wereld'

 

‘Reis rond de wereld’

De afgelopen weken hebben de leerlingen van 2B en 2K tijdens Vakcollege gewerkt aan de lesbrief ‘Reis rond de wereld’. In Nederland leven vele culturen naast elkaar. In dit project kon iedereen zich verdiepen in de ‘culinaire schatten’ van de multiculturele samenleving. Kortom, er is gekeken naar de invloed van andere culturen op onze voeding.

Tijdens de laatste les kon er een boterhammetje minder meegenomen worden naar school, want de lesbrief werd afgesloten met een spetterend, veelzijdig buffet. De leerlingen hebben namelijk zelf een recept opgezocht, boodschappen gedaan en een gerecht bereid. Natuurlijk kon er volop geproefd worden van elkaars baksels. Op werkplein 626 waren heerlijke geuren te ruiken van  wortelsoep, arretjescake, Turkse pizza`s, shoarma, browniekoekjes, loempia`s, wafels, kip Tandori, croissants, fish & chips en noem maar op!

We hebben kunnen leren en proeven dat er in Nederland zoveel veelzijdige gerechten gemaakt en gegeten kunnen worden, mede door de invloed van al die verschillende culturen die in ons land samenkomen.

 

klik hier voor het fotoalbum

 

 

Naar het overzicht