Leerwerktraject Groevenbeek Putten

 

 

Het leerwerktraject (LWT) is binnen Groevenbeek Putten een feit! Vorige week heeft één van onze leerlingen getekend bij een stagebedrijf en is hiermee de eerste LWT-leerling.

 

Maar wat is eigenlijk LWT: Het leerwerktraject is een vorm van voortgezet onderwijs in Nederland en een volwaardige leerroute binnen de basisberoepgerichte leerweg (BB) van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo).

Het leerwerktraject geeft de leerling, die door zijn leerstijl niet in staat is het reguliere programma succesvol te doorlopen, de mogelijkheid het diploma te behalen door middel van een beter passende leerroute. Een leerroute waarbij de leerling wordt uitgedaagd en uitgenodigd, door de combinatie van binnen- en buitenschools leren met meer praktijk en minder theorie en op die manier te slagen voor het vmbo-diploma.

De leerling dient aan het einde van de opleiding maar een gedeelte van het examen te doen. (minimaal Nederlands en het beroepsgerichte vak). De leerling ontvangt dan wel een volwaardig BB-diploma, maar kan alleen doorstromen in dezelfde sector, niveau 2. Het eindcijfer moet voor beide onderdelen afgerond zijn met het cijfer 6.

 

Onze leerling gaat stage lopen bij grondwerken Van ’t Veld en namens dit bedrijf heeft Teunis van ’t Veld getekend voor de LWT-overeenkomst.

 

 

Klik op deze link om naar het bijbehorende fotoalbum te gaan

 

 

 

 

 

Naar het overzicht