Jabbertown Groevenbeek Putten

 

Jabbertown is een dorpje waar de leerlingen van klas 4B, 4K en 4T van Groevenbeek Putten op vakantie zijn. De leerlingen mogen laten zien dat ze de Engelse taal ook mondeling kunnen gebruiken.
Een van de vertalingen van ‘to jabber’ is kakelen. Je zou Jabbertown vrij vertaald dus Kakelstad kunnen noemen.

 

De leerling bezoekt in Jabbertown 5 plaatsen om daar vervolgens een opdracht uit te voeren:

* Campsite: Natuurlijk moet je opzoek naar een goede overnachtingsplek. Gelukkig beschikt Jabbertown over een uitstekende camping voor jongeren. Hier vindt dus het eerste gesprek plaats.

* Police: Ze worden (helaas) beroofd van hun backpack en moeten naar het politiebureau om daar melding van te maken.

* Shop: In de winkel kopen ze een aardigheidje voor het thuisfront.

* Doctor: Omdat ze al enkele dagen last hebben van iets dat lijkt op hooikoorts bezoeken ze de plaatselijke dokter.

* Restaurant: Tot slot moet ook de inwendige mens niet vergeten worden en gaan ze lekker uit eten in restaurant The Pepperbox.

 

Veel leerlingen zien op tegen het bezoek aan Jabbertown. Begrijpelijk, want je komt immers één op één tegenover een leerkracht te zitten met wie je ook nog eens een gesprek moet voeren in een taal die je niet helemaal eigen is. Hoewel de leerling best gespannen waren, vonden de meeste leerlingen het bezoek aan Jabbertown achteraf toch wel de moeite waard. Het is mooi om te ontdekken hoe leerlingen zich op een creatieve manier zich uit sommige situaties weten te redden.

De leerlingen hadden zich duidelijk voorbereid. De resultaten waren om die reden dan ook erg goed. Een pluim voor jullie allemaal! Het waren 2 geslaagde dagen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht