Duurzame Duim voor locatie Putten

 

Op dinsdag 9 oktober vond er een primeur plaats op de locatie in Putten. Afdelingsdirecteur Hans Wassink ontving toen namelijk uit de handen van Coen Nap, voorzitter van het lokale duurzaamheidsplatform Onuitputtenlijk Duurzaam als allereerste Puttense organisatie de Duurzame Duim.

De Duurzame Duim in een stimuleringsprijs die het platform uitreikt aan organisaties of bedrijven die in het oog springende resultaten bereiken op het gebied van duurzaamheid. Groevenbeek Putten heeft de afgelopen jaren sterk ingezet in energiebesparing door de installatie van zonnepanelen en led-verlichting. Maar ook door binnen de muren van de school gedrag te veranderen waardoor er minder lampen branden en computerschermen aan staan. Dit heeft in 2017 geleid tot een besparing van 39% op het stroomverbruik ten opzichte van het verbruik in 2014.

De Duurzame Duim gaat een mooie plaats krijgen op Groevenbeek Putten. Het stimuleert ons om steeds meer te leren over duurzaamheid, maar ook om steeds duurzamer te leven en om hierin een voorbeeld te zijn naar onze omgeving.

 

Naar het overzicht