De jeugd praat mee

 

Leerlingen uit de 3e klas TLPlus hebben afgelopen woensdag 10 april mee mogen denken als jeugdgemeenteraad met de wethouders en burgemeesters van Putten. Alle taken waren goed verdeeld en er was ook een persgroep gerealiseerd. De persgroep, bestaande uit Yasmin, Sanna, Vera en Marit, schreef het volgende:

We begonnen de middag gezamenlijk, daarin stelde de wethouders zich voor met hun plan. Daarna gingen de partijen met elkaar in gesprek. Het gesprek ging over de 3 plannen die voorgesteld werden. Je ging dan kijken welk plan je goed vond en welke wat minder goed. Je koos als partij welk idee je als groep had gekozen. De ideeën waren letters om op te zitten, elkaar te ontmoeten en 2x het ‘zelfde’ idee een soort plek voor jongeren.

Toen we de plannen besproken hadden en de eventuele vragen bedacht hadden hielden de wethouders een soort interview met een journalist. Daarna gingen we gezamenlijk eten. Na het eten was het tijd voor de officiële gemeenteraad waarin ze de plannen gingen behandelen en met z'n allen over het plan gingen praten en discussïeren. Uiteindelijk heeft het idee van Wethouder Wisse gewonnen, met het idee van de letters.

Wij vonden het een leerzame en leuke dag om mee te kijken en mee te praten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht