Bezoek Tweede Kamer (activiteitenweek)

Geschreven op

 

Met klas 3T van Groevenbeek Putten, en een gedeelte van klas 4B en 4K, zijn we woensdag 8 maart op excursie naar Den Haag geweest voor een bezoek aan de Tweede Kamer.
Via Prodemos, het huis van democratie en de rechtsstaat, is deze excursie geboekt.

  

Klas 3T zit nu, wat betreft het vak maatschappijleer, midden in het onderwerp ‘Politiek’. Klas 4B en 4K, met als keuzevak maatschappijkunde, hebben het onderwerp ‘Politiek’ naast ‘Criminaliteit’ als examenstof. In april bestaat dus het examen voor de helft uit ‘Politiek’. 

De opgedane kennis tijdens de lessen maatschappijleer over ‘Politiek’ werd getest, doordat er een aantal vragen werden gesteld. Per groepjes moesten de oplossingen worden gegeven. De leerling die de meeste muntjes had of met anderen samenwerkte (een coalitie sloot)  en zó de meeste muntjes had verkregen, ontving een grote chocoladereep.

De uiteindelijk winnaar was zó maatschappelijk betrokken dat ze haar grote chocoladereep cadeau gaf aan de eerste de beste dakloze die zij langs de kant van de weg tegen kwam.

Het was een leerzame excursie waarbij wij in de Tweede Kamer op de publieke tribune uitleg kregen hoe het in de Tweede Kamer werkt.

 

Naast een leerzame dag was het ook nog eens een heel gezellige dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht