Bezoek aan Kamp Amersfoort

 

 

Op donderdag 30 september zijn we met 57 leerlingen vanuit 2TL Groevenbeek Putten vertrokken richting kamp Amersfoort. De excursie was gekoppeld aan het vak M&M (mens en maatschappij).

 

Dinsdag 28 oktober hebben de leerlingen al het een en ander te horen gekregen van Evert de Graaf over de razzia in Putten.

Nadat we met de bus bij het kamp waren aangekomen, werden de leerlingen opgesplitst in 4 groepen. Iedere groep had de beschikking over een gids. We hebben buiten door de bossen gelopen richting de fusilleerplaats (350 meter!) en het standbeeld ‘de stenen man’.

Vervolgens zijn we door de loopgraven richting de binnenplaats gelopen. Hier waren de schoenen van de kampcommandant Karl Peter Berg zelfs nog zichtbaar, inclusief de ‘rozentuin’.

Uiteindelijk kwamen we aan in het museum van Kamp Amersfoort. Hier waren vele verhalen van personages zichtbaar en is er een stukje van een film getoond. Ook konden de leerlingen hier via een computer namen opzoeken om te kijken of er een familielid van hen in het kamp heeft gezeten.

 

Het was een zeer indrukwekkende, bizarre en educatieve excursie voor onze leerlingen.

Om niet te vergeten!

De leerlingen hebben zich voorbeeldig gedragen, waarover onze complimenten!

 

Klik op deze link om bij het bijgehorende fotoalbum te komen.

 

 

 

Naar het overzicht