Achter de schermen kijken op de horecadag

 

Op dinsdag 21 mei was de landelijke Horecadag. Op deze dag konden mensen achter de schermen kijken bij verschillende restaurants en horecagelegenheden om kennis te maken met de Horeca en dit werkveld.
Vanuit Groevenbeek wilden wij leerlingen ook in contact brengen met deze branche en hebben in samenwerking met een aantal bedrijven een belevingstour in Putten opgezet.
De leerlingen werden in groepjes ingedeeld en de ontvangst was in de Huifkar in Putten. Daar werden de leerlingen welkom geheten door de eigenaar Henk van Emous en kregen ze uitleg over het programma van deze dag.

Daarna werden de groepen verdeeld en kon deze dag beginnen. De leerlingen die bij de Huifkar bleven kregen uitleg over het maken van pannenkoeken en gingen daarna zelf aan de slag. Dit bleek in de praktijk toch lastiger dan de leerlingen hadden gedacht.
Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan het bowlingcentrum Putter-Eng. Hier kregen de leerlingen een rondleiding door het gebouw. Hierna gingen zij de keuken in en werd er geoefend met snijtechnieken en het maken van hapjes.
Daarna gingen zij naar restaurant Fat-Alice. Hier werd er uitleg gegeven over koffie en welke verschillende soorten zijn er. Daarna moesten de leerlingen zelf een koffie maken en het was goed opletten dat bij het maken van een Latte Macchiato de juiste stappen werden gezet.
Toen de koffie opgedronken was door de leerling gingen we naar de wijnbar Cava 22 en leerden ze hoe het in de bediening er aan toe gaat. Ook smaakbeleving kwam naar voren, doordat leerlingen aan elkaar dingen moesten laten proeven zonder dat ze het konden zien.
Ten slotte gingen we naar Grand cafe 2 Brothers en daar gingen de leerlingen alcoholvrije cocktails maken. Ook dit werd aan de hand van een voorbeeld gedaan en met het inschenken van de drankjes kwamen de leerlingen erachter dat het belangrijk is om de juiste hoeveelheden te gebruiken.

We zien terug op een leuke, leerzame en zeer geslaagde dag. Ook vanuit de bedrijven waren de reacties positief.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht