Ondernemer en oud-leerling Dani Dunsbergen: 'Neem echt de tijd om te brainstormen en begin met kleine stappen’

Geschreven op

Op woensdag 6 september 2023 gaf ondernemer en oud-leerling Dani Dunsbergen een gastcollege over het ondernemerschap, aan de leerlingen van het keuzevak ondernemen. Dani is in 2020 geslaagd op het Groevenbeek voor zijn kaderdiploma en heeft versneld een niveau 4 opleiding afgerond. Een leuk detail is dat Dani zelf ook leerling was bij het keuzevak ondernemen, op de afdeling van economie & ondernemen. 

Al snel na zijn vertrek op het Groevenbeek bracht hij zijn passie voor het ondernemen in de praktijk. Na van alles geprobeerd te hebben, ging hij aan de slag met de verkoop van sauna’s en hottubs. Zo ontstond zijn bedrijf Finnwald. Hij legde leerlingen uit hoe je gebruik kunt maken van maatschappelijke ontwikkelingen en hier goed op in kunt springen. Hij vertelde hoe hij risico’s durfde aan te gaan en in het begin niet altijd goed wist waar hij nu precies mee bezig was. Maar door een sterke drive en de juiste mensen om hem heen, groeide Finnwald in korte tijd uit naar een succesvol bedrijf.  

Hij gaf de jongeren de tip mee om goed na te denken over een bedrijfsidee. ‘Neem elke dag een halfuurtje de tijd om goed te brainstormen’. Daarnaast adviseerde hij de leerlingen om met kleine stappen te beginnen en niet op te geven bij tegenslagen.  

Bent u ondernemer en lijkt het u ook leuk om jonge mensen te inspireren? Neem dan contact op met Dhr. Huijgen (hua@groevenbeek.nl).

Naar het overzicht