TVWO / ATH / HAVO

'Hoe kneedbaar zijn je hersenen?'

Geschreven op

Woensdagmiddag 4 december waren 50 leerlingen van groep 8 afgekomen op de wetenschapsmiddag met als onderwerp ‘de kneedbaarheid van de hersenen’. Voor deze middag was Daniëlle van Versendaal van het Nederlands Herseninstituut Amsterdam uitgenodigd. Tijd Lees meer »

Groevenbeek heeft 2e partnerschool in China

Geschreven op

Groevenbeek heeft sinds kort een tweede partnerschool in China. De nieuwe partnerschool staat in Chongqing, met 30 miljoen inwoners de 3e grootste stad van China. Maandag 2 december bezocht een delegatie van de school Groevenbeek. Lees meer »

De gruwelen van WO-1

Geschreven op

Tweetalig VWO 4 herleeft de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Marcheren richting slagveld, aanleggen loopgraven, dekking zoeken bij alarm, gasmaskers in aanslag, gaswolken drijven op de wind. Maar ook voetballen met de vijand rond de kerst. Lees meer »

Candlelight podium voor muzikaal talent

Geschreven op

De jaarlijkse candlelight muziekavond was een groot succes. Sfeervolle muziek werd ten gehore gebracht in de grote aula van Groevenbeek. Het werd weer eens duidelijk dat er veel muzikaal talent rondloopt. Leerlingen van alle jaarlagen lieten muzikaal van zich horen. Lees meer »