Uitwisseling TV5 in Bretagne

Geschreven op

 

Om de vanwege corona uitgevallen excursie in het 4e jaar te compenseren zijn de TV5/A5 leerlingen voor de meivakantie naar Bretagne op uitwisseling geweest. Na een lange busreis werden de leerlingen opgehaald door hun gastgezinnen waar ze drie nachten bleven.

De eerste dag hebben ze een mooie kerk in Guimiliau bezocht, een rondleiding in de stad Morlaix gehad en ze hebben de dag afgesloten met een wandeling langs de zee. Een andere dag hebben ze aan het project “Water en duurzaamheid” gewerkt. Hiervoor zijn ze naar het museum “70.8” gegaan. Daar hebben ze het uitleg van de benaming van het museum gehoord, d.w.z. dat 70,8 % van onze planeet met zoutwater bedekt is. De week werd met een avond op school afgerond waar het proeven van Bretonse pannenkoeken met presentaties in het Engels alterneerde.

Het afscheid was niet echt een afscheid, want de Franse leerlingen zouden in mei komen. En zo geschiedde. De leerlingen van TV5 en de docenten hebben een gevarieerd programma aangeboden met oer-Hollandse spellen als begroeting, het bezoek aan de haven Rotterdam, een dag op school met lesobservaties en een dag met de afronding van het project “Water en duurzaamheid”. Na een slotavond in Harderwijk vond afgelopen donderdag het definitieve afscheid plaats. We hebben twee heel leuke weken gehad, rijk aan onvergetelijke ervaringen.

 

 

 

Naar het overzicht