TV5 en TV6 nemen deel aan Euroscola programma in Straatsburg

Geschreven op

Op donderdag 16 februari is een volle bus met leerlingen uit TV5 en TV6 vertrokken richting Straatsburg met als doel een bezoek aan het Europees Parlement. Hoewel leerlingen van Groevenbeek wel vaker een bezoek brengen aan het Europees Parlement was dit bezoek toch wel heel bijzonder. Omdat Groevenbeek inmiddels al 10 jaar een European Ambassador School is mochten wij deze keer deelnemen aan het programma Euroscola.

Al vanaf 1990 worden scholieren via dit programma uitgenodigd om kennis te maken met de EU. Zo’n 26 leerlingen hadden zich opgegeven om als afgevaardigde van Groevenbeek deel te nemen. Voor deze keer was het thema ‘Deforestation’. Leerlingen vanuit allerlei lidstaten van de EU mochten vragen stellen aan Europarlementariër Fabienne Keller en aan Ellen Van Nieuwenhuyze en Natalia Papasteriadou, beleidsanalisten van het Committee on Environment, Public Health and Food Safety (ENVI) van het Europees Parlement.

Na de lunch konden de leerlingen met elkaar in debat gaan over stellingen die betrekking hadden op het thema. De leerlingen mochten de hele dag plaatsnemen in de vergaderzaal van het Europees Parlement. Hierdoor voelden ze zich toch even voor een dag het middelpunt van Europa!

Naar het overzicht