Throw UP, tag, verwondering en fantasie voor Kunstklas in Zwolle

Geschreven op

 

Zonder dat we het beseffen is streetart overal om ons heen. Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen van de kunstklas atheneum/havo van twee Graffiti kunstenaars geleerd hoe graffiti is ontstaan en wat een tag, Throw Up en een piece is.

Daarna was het moment om door een snelle krabbel de eerste letter van je naam te “schrijven” op een groot vel en de lijnen van die krabbel vervolgens in snelle bewegingen te spuiten in zelf gekozen kleuren. Tot slot werd met aanwijzingen en tips het kunstwerk uitgewerkt tot een eigenheid.

Op deze kunstdag stond ook de beeldentuin Anningahof op het programma waar alle leerlingen door middel van een creatieve fotospeurtocht kennis maakten met hedendaagse kunst. De leerlingen konden vrij fantaseren en zich verwonderen. De meest uiteenlopende antwoorden kwam op vragen als: welk beeld spreekt je het meest aan? “De metalen ruimte met al die gekleurde glazen raampjes, dat is zo mooi.” “Dat beeld van die man met dat kind op zijn schouder, dat lijkt zo leuk, maar betekent het iets anders door dat jurkje?” “Ik vind die schommel apart, de schommels blijven hangen in de wind.” Al met al een topdag in Zwolle.

 

Alida van Beek (docent)

 

   

 

Naar het overzicht