Paella para 4 personas

Geschreven op

De leerlingen uit A3 die Spaans volgen zijn heel actief geweest met hun mondelinge vaardigheden.

Begin juni was het Taaldorp, een mooie traditie inmiddels op Groevenbeek. Heel veel facetten uit het dagelijkse (Spaanse) leven kwamen aan bod.

De tweede activiteit was de Spaanse MasterChef. Als afronding van de Spaanse leerstroom had A3C Spaans een kookactiviteit. Hierbij kregen de leerlingen uitleg en hulp van twee Spaanse spelleiders, alle uitleg, instructies en hulp was dus in het Spaans. Het leren kennen van kookgerei, ingrediënten en werkwoorden in de vreemde taal was de voorbereiding van het uiteindelijke resultaat: Een aantal heerlijke Spaanse gerechten!

De groep was in tweeën verdeeld en moesten ieder de volgende gerechten maken: “paella”, “tortilla de patatas” en “natillas”. De jury heeft de titel MasterChef 2019 twee maal mogen toekennen; één maal voor een heerlijke “tortilla de patatas” en de andere voor een zalige “paella”.

Door de geuren, taal, sfeer en natuurlijk de uitstekende gerechten waande je je echt even in het goede Spanje! Dat viel ook de mensen op die langs de keuken liepen, die kwamen graag even buurten.

Zo is de afgelopen maand een hele leuke en zeer leerzame geworden waarin het Spaans spreken op vele manieren en in allerlei situaties is geoefend.

 

 

 

Naar het overzicht