'Leren doen we samen' krijgt internationaal tintje

Geschreven op

Deze week bezochten de schoolleiders, leerlingbegeleiders en docenten van de middelbare scholen uit La Réunion en Huntly onze school. Dit bezoek kwam tot stand dankzij het internationale platform Erasmus+ waar Groevenbeek in participeert. La Réunion is een eiland in de Indische oceaan dat bij Frankrijk hoort. Huntly is een plaatsje in het noorden van Schotland. Beide scholen hebben te maken met een behoorlijk percentage leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Het doel van het bezoek is dan ook om samen te bespreken hoe de drie scholen de leerlingenbegeleiding hebben georganiseerd en wat we van elkaar kunnen leren.

De week is gestart met een gezamenlijke bijeenkomst met de schoolleiding. Vervolgens hebben de bezoekers iedere dag een andere sector van Groevenbeek bezocht. Afgelopen woensdagavond hebben de scholen ook een presentatie gehouden voor de ouderraad van de afdeling atheneum/havo.

 

We hopen dat deze uitwisseling voor alle scholen zal leiden tot verbeteringen in de leerlingenondersteuning. Onze slogan 'Leren doen we samen' krjigt zo een internationaal tintje.

Naar het overzicht