Leerlingen uit Toulon te gast op Groevenbeek

Geschreven op

Samen met Franse leerlingen uit Toulon gevolleybald op het strand, op het terras gezeten in Amsterdam en de gezelligste avonden gehad!  Dat was het weekje kort samengevat. Wat hebben wij, havo- en vwo leerlingen van de klassen Frans, een super week achter de rug!

Op dinsdag 29 mei kwamen de Franse leerlingen om 22:30 eindelijk aan in Ermelo. Wat hadden ze een lange reis achter de rug! De dag daarna zijn ze welkom geheten door de afdelingsdirecteur, dhr. Brouwer, zijn ze rondgeleid door school, hebben ze lessen bezocht en we hebben een sportmiddag gehad om met elkaar kennis te maken. Donderdag leerden de Fransen twee Nederlandse schilders beter kennen door een workshop: Mondriaan en Van Gogh. In de middag gingen ze naar het Mondriaan Huis in Amersfoort. Dat hebben ze allemaal erg leuk en indrukwekkend gevonden.

Vrijdag gingen we met alle leerlingen naar Amsterdam. We hebben een rondleiding door het Van Gogh museum gehad en pannenkoeken gegeten. Een super dag! In het weekend was een Franse jongen jarig. We zijn met z’n allen naar hem toe geweest om hem te feliciteren. Wat erg tof is, is dat je door zo’n week elkaar echt leert kennen. We hebben echt banden opgebouwd! Hoe leuk is het dan als we in september in Frankrijk aankomen?!  Maandag zijn we naar het klimbos geweest en hebben we ijs gegeten in Garderen. In de avond hadden we een afscheidsfeestje op het strand. Wat hadden we geluk met het weer! Toen was het al weer dinsdag… Tijd om gedag te zeggen. Maar wat kijken we nu al uit naar Toulon!

 

Gerlinde van den Ham (A4B)

 

>> klik hier voor de foto's in het album

 

 

Naar het overzicht