Kunst verbindt!

Geschreven op

Vorige week kwam een groep van 17 asielzoekers van het azc in Harderwijk om samen met de beeldende leerlingen uit havo 4 aan een bijzonder kunstproject te werken. Ze hebben samen kunstwerken gemaakt, geïnspireerd door hun dromen en dierbare plekken.

De gasten waren  vluchtelingen uit verschillende landen, zoals Syrië, Irak, Somalië, Venezuela, Colombia, Nicaragua, Azerbeidzjan, Tadzjikistan en Liberia, die dagelijks weinig contact met de Nederlandse maatschappij hebben. Door middel van vrolijke kennismakingsspellen,  lekkernijen en het maken van kunst, hebben de leerlingen  en de vluchtelingen ontdekt dat de culturele verschillen klein zijn en dat de kunst een bindmiddel voor mensen is.

Er wordt gezocht naar een geschikte expositieplek voor de mooie beschilderde vliegers. Dit project krijgt zijn vervolg op 6 april, wanneer de leerlingen het azc in Harderwijk gaan bezoeken.

Dit kunstproject is een onderdeel van een groter vakoverstijgend burgerschapproject “Over de grens”, waarin de leerlingen van havo 4 meer over het onderwerp vluchtelingen leren tijdens de maatschappij- en godsdienst lessen.

Naar het overzicht