Hoe gaat het met onze sponsor-studenten?

Geschreven op

 

Vanaf schooljaar 2012 tot en met 2017 is Groevenbeek verbonden geweest met Young Focus in de Filippijnen. In die tijd hebben we meer dan €100.000,- ingezameld om daar leerlingen mee te kunnen sponseren. Ons motto was: ”wij een school, zij naar school”

Dat bedrag wordt beheerd door Young Focus. We zijn gestart in 2013 met 10 kinderen die naar highschool of college konden gaan. Dat is uitgegroeid naar 32 kinderen in 2017. Nu gaan er nog 23 kinderen/jong volwassenen naar school door onze gezamenlijke inspanning.

Veel van die 32 leerlingen hebben een diploma gehaald en zijn aan het werk. Sommigen zijn verhuisd en daardoor niet meer verbonden aan Young Focus en anderen zijn gestopt door omstandigheden.

Young Focus geeft jongeren de kans om zich zowel op intellectueel als op mentaal, creatief en sociaal gebied te ontwikkelen (zie: www.youngfocus.nl voor meer informatie).

Twee van die leerlingen zien jullie op de foto: Arabella en Elexander. Zij hadden dromen, hebben kansen gekregen en zijn er nu bijna. Ze zijn weg uit de armoede en dankzij jullie hebben zij een toekomst.

      

 

 

 

 

Naar het overzicht