28 maart: havo-5 speelt 'Het Noorderkwartier'

Geschreven op

De examenleerlingen van havo-5 hebben het afgelopen schooljaar elke maandag twee uur geoefend, vergaderd, gerepeteerd en bijgeschaafd om voor u op 28 maart hun examenvoorstelling 'Het Noorderkwartier' op te kunnen voeren. Het Noorderkwartier is een absurdistische theatertekst van de Nederlandse toneelschrijver Alex van Warmerdam.

In “Het Noorderkwartier” zien we een disfunctioneel gezin met ouders die hun kind ‘klein’ willen houden en een kind die koste wat kost vrij wil komen en de wijde wereld ontdekken. De ontwikkeling van een kind kan beangstigend zijn. Je moet hem of haar steeds meer loslaten. De opvoeding kan daardoor een hele klus zijn. Dit weten Kloos en Martha, de ouders van Faas, als geen ander. Daarom moet hun zoon Faas voor altijd klein blijven.

Als ouders wil je natuurlijk je kind behoeden voor de buitenwereld. Zo goed mogelijk zorgen dat hem of haar niets overkomt. Kun je hier ook in doorslaan? Hoe lang kan je kind in het donker gehouden worden over de gang van zaken in de o zo vreselijk, gewelddadige wereld? Wanneer is een kind onschuldig en wanneer gewoon onvoorbereid?

 

Het ‘Noorderkwartier’

Tekst: Alex van Warmerdam

Regie: Bernice Horst

 

Datum: woensdag 28 maart

Plaats: De Dialoog Ermelo

Aanvang: 20.00 uur

Kaartjes á € 2,- zijn verkrijgbaar bij de docente drama mw. B. Horst en de leerlingen. Ook  aan de kassa zijn kaarten te verkrijgen.

Naar het overzicht