Groevenbeek wint Team Maths Challenge

Geschreven op

Afgelopen vrijdag 8 juni 2018 deden Jan Boonstra, Jurre van Til, Rik Roseboom en Henrik van de Langemheen mee aan de Team Maths Challenge in Breukelen en  veroverden een eerste plaats onder de 38 deelnemende teams! Met grote trots feliciteert Groevenbeek hen met de winst. Groevenbeek feliciteert ook het team van Wolfert Tweetalig uit Rotterdam met het behalen van de tweede plaats.

Naast de eer hebben deze twee teams een uitnodiging gewonnen om deel te nemen aan de Britse regionale voorronde die in 2019 gespeeld wordt op Tonbridge Grammar School in Tonbridge, Engeland. Een onvergetelijke ervaring om deze wedstrijd daar te mogen spelen. Omdat de Team Maths Challenge een Britse wedstrijd is, kunnen de Nederlandse teams daar niet winnen. Wel krijgen ze een ‘position card’ waarop staat op welke plek ze tussen de andere teams uit Kent zijn geeindigd.

De Team Maths Challenge is een Engelstalige wiskunde wedstrijd die vanaf 2007 door Nuffic in samenwerking met de UK Mathmatics Trust, Tonbridge Grammar School uit Tondbridge (Kent, Engeland) en het RSG Broklede uit Breukelen in Nederland wordt georganiseerd. In tegenstelling tot de Kangoeroewedstrijd en de Wiskundeolympiade is deze wedstrijd vooral een teamstrijd, waarin rond de 40 Nederlandse teams strijden om een eerste plaats. Elke deelnemende school vaardigt een team af van twee eerstejaars en twee tweedejaars leerlingen. Wiskundeopdrachten zijn zeer uitdagend, gebaseerd op verschillende onderdelen van de wiskunde, waaronder algebra, getaltheorie en meetkunde en eigenlijk alleen op te lossen met goed samenspel.

 

Groevenbeek deed drie keer eerder mee en behaalde toen een keer de eerste en een keer de tweede plaats.

 

Naar het overzicht