Wat een KUNST!

Geschreven op

 

Om te leren is het belangrijk dat je kan reflecteren. Een goede manier om dit te doen is beginnen met reflecteren naar aanleiding van kunst. Eigen kunst of kunst van echte kunstenaars. Zo leren we omgaan met gevoel en emotie.

Dat is wat we de afgelopen week met de leerlingen havo/vwo van de themaklas KUNST hebben gedaan op verschillende plekken in Nederland. Allerlei disciplines kwamen aan bod. Beeldende kunst, muziek, theater, dans en fotografie.

Door de fotoworkshop op dinsdagmorgen van een professionele fotograaf, konden leerlingen inspirerende en prachtige foto’s maken in de dierentuin in Arnhem. De kunstleerlingen kregen een inspirerende muziek workshops op het conservatorium in Zwolle. Er ging een wereld open toen we achter de schermen konden kijken tijdens een rondleiding in de schouwburg Odeon in Zwolle. We genoten en waren onder de indruk van de voorstelling “De grote stromenoorlog” in de oude Philipsfabriek.

En als een kers op de taart gingen afgelopen zaterdag de deuren van Groevenbeek open voor een oefen/werk-toneeldag waar 60 leerlingen en 5 kunstige docenten gewerkt hebben aan de grote toneelvoorstelling  “U HOORT NOG VAN ONS”  in het voorjaar.

Meer kunst kunnen we ons niet voorstellen.

 

De kunstdocenten

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht