'Een tien voor Europa'

Geschreven op

Maandag 18 mei ontvingen 9 leerlingen uit TVWO-2 het certificaat 'Junior European Parliament Ambassador' persoonlijk uit handen van de heer Jansen. Groevenbeek is al sinds 2012 een zogeheten EPAS-school. EPAS staat hierbij voor European Parliament Ambassador School. Dit houdt in dat de school elk jaar een lesprogramma aanbiedt waarbij leerlingen kennisnemen van de werking van de Europese democratie. Daarnaast ontwikkelen ze hun vaardigheden m.b.t. Europees burgerschap. Elk jaar worden na de afronding van het project een aantal leerlingen benoemd tot ‘Junior Ambassador of the European Union’.

 

Alle leerlingen van TVWO-2 hebben 8 weken gewerkt aan het project 'Een tien voor Europa' waarbij ze meer te weten zijn gekomen over het functioneren van de Europese Unie. Hierbij moesten ze naast de opdrachten uit het werkboek ook een eindopdracht maken waarbij een uitdagende les voor TV1-leerlingen moest worden ontworpen. Sander van Bekkum, Dennis Latic, Jorinus Luitjes en Thijs Nout uit TV2B en Puk Zandstra, Jolijn van der Toorren, Noëmie Spijker, Anna Roseboom en Rosalie van der Haar uit TV2A hadden de beste les ingezonden en daarom ontvingen zij maandag dit certificaat.

 

Tijdens het Kerstivalproject van de brugklassen afgelopen december hadden een aantal van deze leerlingen de EU al vertegenwoordigd met een kraampje en een presentatie. Helaas kon vanwege de coronacrisis de speciaal voor de ‘juniors’ georganiseerde juniordag niet doorgaan dit jaar maar als pleister op de wond hebben de leerlingen nu in ieder geval hun certificaat in huis waar ze bijzonder trots op mogen zijn!

 

 

 

Naar het overzicht