Alex Bos uit AH18 wint Kidschallenge Veteranendag

Geschreven op

Wat begon als een hele gewone muziekles, eindigde in een heel groot feest: Tijdens de les maakte het Nationaal Comité Veteranendag de winnaar bekend van de Kidschallenge. Dennis Kroon, actief dienend veteraan én Voice of Holland finalist, kwam speciaal naar Groevenbeek om Alex Bos uit AH18 te vertellen dat hij met zijn vlog de grote winnaar is van de Kidschallenge. Hij wint met zijn vlog over vrijheid een vlucht in een Dakota met zijn hele klas !

 

Klik  hier  voor de bekendmaking, gemaakt door Ermelo van Nu.

 

Het Nationaal Comité vond zijn vlog met overgave en humor gemaakt en de definitieve uitslag wilde men graag - op afstand - in het bijzijn van zijn klas, aan hem vertellen. De helft van de klas kon er live bij aanwezig zijn. De andere helft kon op afstand via de iPad zien dat in het bijzijn van een filmploeg en veel pers Alex en zijn klas overvallen werden.

Alex reageerde heel verbaasd: “Ik had niet verwacht dat ik kans maakte,” zei hij. Het duurde even voordat hij zich realiseerde wat er allemaal gebeurde. “Ik hou van acteren en vloggen. Het was gewoon leuk om te doen. Mijn opa was 12 in de oorlog en de oorlog vind ik gewoon interessant.”

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert elk jaar een wedstrijd voor kinderen. Met deze wedstrijd worden kinderen uitgedaagd om na te denken over thema’s als vrijheid, oorlog en vrede en het belang van waardering voor veteranen. De omstandigheden rondom het coronavirus laten des te meer zien hoe belangrijk vrijheid is in onze samenleving. De opdracht van dit jaar: Maak een vlog over vrijheid. Alex, in de vlog noemt hij zichzelf Mr. Freedom, en zijn klasgenoten Stan, Kyona en Sara maakten samen de vlog nadat hun mentor mevrouw Bron hen op de hoogte bracht van de Kidschallenge. “Tijdens de coronacrisis was het soms best eenzaam thuis voor de kinderen. Mijn collega-mentor, dhr. Overweg, en ik vonden het leuk dat de leerlingen met deze opdracht iets samen konden doen.”

 

Klik hier voor de winnende vlog van Alex.

 

Naast de vlucht met de Dakota voor de hele klas, mag Alex ook op 27 juni tijdens Veteranendag aanwezig zijn in de Ridderzaal in Den Haag. Daar zijn maar een paar genodigden door de coronamaatregelen, waaronder Koning Willem Alexander. Tijdens het programma zal de vlog van Mr. Freedom worden getoond en een filmpje van de verrassende bekenmaking op school. Het programma in de Ridderzaal wordt live uitgezonden op zaterdag 27 juni om 12.45 uur bij NPO1.

 

 

 

 

Naar het overzicht