TVWO / ATH / HAVO

Thuisonderwijs? Gewoon experimenten doen vanuit de ruimte!

Geschreven op

Leerlingen van Atheneum 3 experimenteren vanuit het Internationale Ruimte station ISS. Afgelopen maanden hebben de leerlingen hun onderzoeksvoorstel geschreven. Naast het onderzoeksvoorstel hebben de leerlingen ook software geschreven om de metingen in de ruimte uit te vo... Lees meer »

Leerlingen bezoeken onderzoeksinstituut Grenoble

Geschreven op

Op woensdag 4 maart zijn 7 A6 leerlingen vertrokken met een lange busreis naar Grenoble voor een natuurkundereis. In Grenoble staat een groot onderzoeksinstituut waar een grote deeltjesversneller staat (synchrotron) en een kleine kerncentrale. Lees meer »

Oog in oog met terracottaleger

Geschreven op

Leerlingen uit klas 2 die Chinees volgen, brachten een bezoek aan de tentoonstelling van het terracottaleger in Rotterdam. Het terracottaleger is een archeologische vondst van ongeveer 8000 terracottafiguren die als grafgiften werden meegegeven aan de eerste keizer van Ch... Lees meer »

Erasmus in Noorwegen

Geschreven op

Van 10 tot 14 februari gingen we met zeven leerlingen uit A5 en twee docenten naar Noorwegen als onderdeel van het Erasmus+ project Feed the Future. Nadat we ons hadden verdiept in het voedselprobleem en de voedselproductie in ons eigen land was het nu tijd om dit beeld e... Lees meer »