Themaklas Kunst

Ga je in Ermelo naar de brugklas atheneum/havo, vmbo TL, vmbo/havo en NEXT(TL, havo,vwo) dan kies je voor Techniek, Sport of Kunst. In de kunstklas krijg je in de onderbouw een paar uur per week het vak kunst & cultuur. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor muziek, beeldende vorming en drama.

Kies je Kunst dan leer je de vakken beeldend, muziek en drama kennen. Je werkt vanuit grote kunstenaars zoals Shakespeare, Rembrandt en Beethoven. Schitter jij het liefst op toneel? Zing jij graag, of creëer je graag iets moois? Bij sommige projecten is dat aan jou. Bij alle drie vakken staat het ontwikkelen van je expressie, je kunstzinnige vaardigheden, leren samenwerken, fantasie en plezier centraal.

 

Examenvak

In tvwo, atheneum en havo kun je kiezen voor de examenvakken muziek, beeldende vorming en drama. In vmbo TL kun je kiezen voor het examenvak beeldende vorming. Je werkt toe naar een eindexamenvoorstelling, een expositie of een muziekuitvoering.

 

Voorstellingen

In tvwo/atheneum/havo wordt elk jaar een musical opgevoerd waar iedereen aan mee kan doen. Er zijn het hele jaar door presentaties, tentoonstellingen, toneelavonden en muziekuitvoeringen waar leerlingen laten zien en horen wat ze kunnen.