Themaklassen

Ga je naar Groevenbeek Ermelo dan heb je naast de algemene vakken in je eigen klas ook elke week een aantal uren les in een themaklas. Je kiest in de onderbouw van atheneum, havo, vmbo TL en NEXT voor één van de volgende themaklassen:

Sport

Als je kiest voor de themaklas sport, krijg je een paar uur per week het vak sport & bewegen. Dit zijn extra uren naast de algemene vakken en de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor sport. In de sportklas ga je allerlei nieuwe en uitdagende sporten doen zoals freerunning, ropeskipping, tennis, skateboarden en klimmen. Je gaat lekker veel sporten, maar je leert ook over bewegen, gezondheid, voeding en fit blijven. Tijdens projecten leer je vaardigheden zoals coachen, scheidsrechter zijn en elkaar begeleiden bij turnen.

Op de havo bestaat de mogelijkheid om in het vak BSM (bewegen, sport en maatschappij) eindexamen te doen. In vmbo TL (Ermelo) kunnen leerlingen kiezen voor het examenvak LO2.

Kunst

In de kunstklas krijg je in de onderbouw een paar uur per week het vak kunst & cultuur. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor muziek, beeldende vorming en drama. Je werkt vanuit grote kunstenaars zoals Shakespeare, Rembrandt en Beethoven. Schitter jij het liefst op toneel? Zing jij graag of creëer je graag iets moois? Hier kun je in de kunstklas mee aan de slag. Bij de kunstklas staat het ontwikkelen van je expressie, je kunstzinnige vaardigheden, leren samenwerken, fantasie en plezier centraal.

In tvwo, atheneum en havo kun je kiezen voor de examenvakken muziek, beeldende vorming en drama. In vmbo TL kun je kiezen voor het examenvak beeldende vorming. Je werkt toe naar een eindexamenvoorstelling, een expositie of een muziekuitvoering.

Techniek

Naast de algemene vakken in je eigen klas, leer je bij techniek meer over technische onderwerpen. Je krijgt in de eerste jaren een paar uur per week het vak techniek & ontwerpen. Daar leer je de basisprincipes van het bedenken, ontwerpen en het maken van producten. Daarnaast maak je ook kennis met verschillende eigentijdse ontwikkelingen.  We werken in de projecten graag samen met bedrijven en organisaties.

Wil je in de bovenbouw verder met techniek, dan kun je in tvwo, atheneum en havo het vak natuur, leven & technologie kiezen. Dit vak is een combinatie van aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde.