Kies je afdeling

Mededelingen

15 nov.: Boeiende ouderavond over  'Het verwende kind syndroom'.

>> klik hier voor meer info

'Het verwende kind syndroom'

 

Op woensdag 15 november organiseren de ouderraden van Groevenbeek Ermelo en Groevenbeek Putten de jaarlijkse gemeenschappelijke ouderavond.

Voor deze avond is spreker Willem de Jong uitgenodigd, die op een inspirerende en boeiende manier een presentatie zal geven met als titel: Het verwende kind syndroom!

Hieronder vindt u alvast informatie over de spreker en in het kort de strekking van zijn verhaal, met als basis zijn boek: 'Het verwende kind-syndroom'. Na de presentatie kunt u (ongeveer een half uur) in groepen verder discussiëren over dit onderwerp.

Aan het eind van de presentatie en discussie is er de gelegenheid Willem de Jong persoonlijk te spreken in een Meet & Greet.

Het is een actueel en inspirerend onderwerp, en we hopen dan ook van harte u deze avond te mogen begroeten!

 

Voor wie:

Alle ouders/verzorgers van leerlingen van Christelijk College Groevenbeek, locatie Ermelo en Putten.

 

Hoe laat:

Om 19:30 uur willen we de avond beginnen. Vanaf 19:00 uur staat de koffie/thee voor u klaar.

 

Waar:

Groevenbeek Ermelo, Paul Krugerweg 44-50, aula vmbo

 

 

Een korte toelichting

Als ouder heb je een behoorlijke klus aan het opvoeden van je kinderen. In de meeste gevallen waren we ons daar niet zo van bewust toen we aan kinderen begonnen. Het ouderschap omvat eigenlijk heel veel: verzorger, rolmodel, inspirator, gids, mentor, vraagbaak, soms beschermer of advocaat voor je kind. In heel veel gevallen gaat het goed, ondanks ons drukke leven.

Soms hebben we het gevoel er alleen voor te staan en hebben we even steun nodig. Dat kan zijn van vrienden en kennissen, familie of de school. In de praktijk blijkt het praten over de opvoeding van je eigen kinderen toch lastig te zijn. Vanuit dat idee schreef Willem de Jong het boek: 'Het verwende kind-syndroom'. De bedoeling van zijn boek is om ouders een spiegel voor te houden en te voorkomen dat kinderen in grenzeloosheid en door ouders gepamperd opgroeien. Want daarvan is bekend dat het een verwaarlozend effect heeft.

Opvoeden doe je maar één kee'! Zijn oproep is: 'Verdiep je wat meer in de opvoeding, praat er over met anderen, werk samen en communiceer helder met school. De beste bedoelingen leiden niet altijd tot de beste keuzes'.

Op deze avond hoopt Willem te inspireren, waarbij humor een onmisbaar onderdeel is.

Willem de Jong

Docent, auteur, spreker, workshopgever.  38 jaar werkzaam geweest als docent en directielid in het grensgebied onderwijs en kinder- en jeugdpsychiatrie. Auteur van verschillende boeken op het gebied van leerlinggedrag. Werkgebied: Nederland, België, Caribisch Nederland en Indonesië. Meer info: www.gedrag.nu en www.uitgeverijpica.nl