Kies je afdeling

Mededelingen

Data van ouderavonden: zie ouders / belangrijke data

Open Leercentrum (OLC)

 

Het OLC in Ermelo heeft ca. 90 werkplekken beschikbaar voor leerlingen, waaronder 49 computerwerkplekken. De pc’s mogen worden gebruikt om zelfstandig aan schoolopdrachten te werken. Een gedeelte van het OLC is gereserveerd voor leerlingen die rustig willen studeren en er is ruimte om in kleine groepen samen te werken.

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 8:30 - 16.30 uur

Vrijdag 8:30 - 15:30 uur

In de grote pauze (13.00 - 13.30 uur) is het OLC geopend om voor school te werken en om te printen/kopiëren. Het is niet mogelijk om printtegoed op te waarderen of boeken in te leveren, te verlengen of te lenen. Dit kan wel in de kleine pauze (van 11.00 - 11.20 uur).

 

Legio mogelijkheden

In het OLC kan je werkstukken en opdrachten maken voor school. Je kunt er presentaties voorbereiden, printen (kleur of zwart), kopiëren, scannen, luistertoetsen maken, studeren, boeken lezen en lenen en de naslagwerken raadplegen. Daarnaast is het OLC het centrale uitleenpunt voor projectmaterialen (scharen, lijm, stiften, kleurpotloden, wasco en postervellen), koptelefoons en foto- en filmcamera's, statieven en iPadkoffers voor gebruik tijdens de les. Dit gaat altijd in opdracht van een docent en de apparatuur/materialen moeten vooraf worden gereserveerd. Uiteraard beschikt het OLC over de benodigde software en handleidingen om de gemaakte films en foto’s te bewerken en te branden op dvd of cd. Een overzicht van alle voorzieningen van het OLC is hier rechts te downloaden.

 

Krantenbank

Het OLC heeft een abonnement op de Krantenbank. Dit is een zoekmachine waarmee je uit het archief van de landelijke dagbladen snel en doeltreffend artikelen kunt vinden. Kijk bij netwerkapplicaties leerlingen (L:\applicaties).

 

Boekenuitleen

Het OLC heeft een uitgebreide boekencollectie.

 

>> veel gestelde vragen

 

>> faciliteiten van het OLC

 

>> handleiding printtegoed

 

>>handleidingen OLC

 

Apparatuur of materialen lenen? Stuur een e-mail naar olcmed@groevenbeek.nl