Open Leercentrum (OLC)

Het OLC heeft ca. 90 werkplekken beschikbaar voor leerlingen, waaronder 49 computerwerkplekken. De PC's mogen worden gebruikt om zelfstandig aan schoolopdrachten te werken. Een gedeelte van het OLC is gereserveerd voor leerlingen die rustig willen studeren en er is ruimte om in kleine groepen samen te werken.

 

Openingstijden

Elke schooldag van 08.30 - 16.30 uur is het OLC geopend. In de grote pauze (13.00 - 13.30 uur) is het OLC alleen geopend om voor school te werken, te printen/kopiëren en boeken in te leveren. De balie is dan gesloten waardoor het niet mogelijk is om printtegoed op te waarderen of boeken te lenen. Tijdens de kleine pauze (van 11.00 - 11.20 uur) kan dit wel.

 

Legio mogelijkheden

In het OLC kun je werkstukken en opdrachten maken voor school. Je kunt er presentaties voorbereiden, printen en kopiëren (kleur of zwart), scannen, luistertoetsen maken, studeren, boeken lenen en de naslagwerken raadplegen. Daarnaast is het OLC het centrale uitleenpunt voor projectmaterialen (scharen, lijm, stiften, kleurpotloden, wasco, permanent markers en postervellen), koptelefoons, geluidsdempers, foto- en filmcamera's, statieven voor camera's en iPads), laptops, iPads, beamers, IrisConnect, dvd-spelers en presenters voor gebruik bij een powerpointpresentatie en voor gebruik tijdens de les. Dit gaat altijd in opdracht van een docent en de apparatuur/materialen moeten, bij voorkeur vooraf, worden gereserveerd.

 

Krantenbank

Het OLC heeft een abonnement op de Krantenbank. Dit is een zoekmachine waarmee je uit het archief van de landelijke dagbladen snel en doeltreffend artikelen kunt vinden. De link staat bij Applicaties (L:\applicaties) en is alleen op school te gebruiken.

 

Boekenuitleen

Het OLC heeft een uitgebreide boekencollectie. Je kunt deze boeken lenen met je leerlingenpas. Het OLC heeft een gering aantal atlassen en woordenboeken die in geval van nood voor 1 dag kunnen worden geleend voor het maken van een toets (op=op).

 

Pas kwijt?

Je hebt je leerlingenpas nodig om in het OLC te werken achter de PC en om boeken te lenen. Ben je je pas kwijt geraakt? Kom dan eerst eens vragen bij de balie van het OLC; de passen die zijn blijven liggen worden daar bewaard. In het OLC mag je je eigen pas van voorgaande jaren blijven gebruiken. Heb je echt geen pas meer, dan kun je een vervangende pas laten maken bij de balie van het OLC. De kosten hiervoor zijn € 2,00. Je kunt dit contant betalen of via pin.

 

Apparatuur of materialen lenen? Stuur een e-mail naar olc@groevenbeek.nl.

 

>> folder OLC

>>handleidingen OLC