Open Leercentrum (OLC)

Het OLC heeft 89 werkplekken beschikbaar voor leerlingen, waaronder 31 computerwerkplekken en 18 flexplekken. De PC's mogen worden gebruikt om zelfstandig aan schoolopdrachten te werken. De flexplekken zijn voorzien van oplaadpunten zodat je je device kunt opladen terwijl je aan het werk bent. Een gedeelte van het OLC is gereserveerd voor leerlingen die rustig willen studeren en er is ruimte om in kleine groepen samen te werken.

Openingstijden

Elke schooldag van 8.30 - 16.30 uur is het OLC geopend. In de grote pauze (12.50 - 13.20 uur) is het OLC alleen geopend om voor school te werken, te printen/kopiëren en boeken in te leveren. De balie is dan gesloten waardoor het niet mogelijk is om printtegoed op te waarderen of boeken te lenen. Tijdens de kleine pauze (van 10.30 - 10.50 uur) kan dit wel.

Legio mogelijkheden

In het OLC kun je werkstukken en opdrachten maken voor school. Je kunt er presentaties voorbereiden, printen en kopiëren (kleur of zwart), scannen, luistertoetsen maken, studeren, boeken lenen en de naslagwerken raadplegen. Daarnaast is het OLC het centrale uitleenpunt voor projectmaterialen (scharen, lijm, stiften, kleurpotloden, wasco, permanent markers, gekleurd A4 papier en postervellen), koptelefoons, geluidsdempers, filmcamera's, laptops, iPads, statieven voor camera's en iPads, haspels, dvd-spelers en presenters voor gebruik bij een PowerPointpresentatie. Uitleen is altijd in opdracht van een docent en is bedoeld voor gebruik tijdens de les. De apparatuur/materialen moeten, bij voorkeur vooraf, worden gereserveerd.

Krantenbank

Het OLC heeft een abonnement op de Krantenbank. Dit is een zoekmachine waarmee je uit het archief van de landelijke dagbladen snel en doeltreffend artikelen kunt vinden. De link staat bij Applicaties (L:\applicaties) en is alleen op school te gebruiken.

Boekenuitleen

Het OLC heeft een uitgebreide boekencollectie. Je kunt deze boeken lenen met je leerlingenpas. Het OLC heeft een gering aantal atlassen, woordenboeken en rekenmachines die in geval van nood voor 1 dag kunnen worden geleend voor het maken van een toets (op=op).

Pas kwijt?

Je hebt je leerlingenpas nodig om in het OLC te werken achter de PC en om boeken te lenen. Ben je je pas kwijt geraakt? Kom dan eerst even vragen bij de balie van het OLC; de passen die zijn blijven liggen worden daar bewaard. In het OLC mag je je eigen pas van voorgaande jaren blijven gebruiken. Heb je helemaal geen pas meer, dan kun je een vervangende pas laten maken bij de balie van het OLC. De kosten hiervoor zijn € 2,00. Je kunt dit contant betalen of via pin.

Apparatuur of materialen lenen? Stuur een e-mail naar [email protected].

>> folder OLC

>> handleidingen OLC